ΑΘΗΝΑ
12:01
|
25.04.2024
Στο πλευρό της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, που έχασε τη ζωή του κάτω από το γόνατο αστυνομικού, στέκεται ο άσος του NBA, Κάιρι Ίρβινγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κάτω από το γόνατο αστυνομικού στη Φλόριντα, στέκεται έμπρακτα ο άσος του NBA, Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο allstar άσος των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος έχει «απασχολήσει» πολλές φορές στο παρελθόν τα φώτα της δημοσιότητας για την “τρέλα” του εκτός παρκέ, αγόρασε ένα σπίτι για την οικογένεια του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ.

Τη δωρεά αποκάλυψε ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και ακτιβιστής, Στίβεν Τζάκσον.

Ο Ίρβινγκ δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που αποκαλύπτει τις κοινωνικές ευαισθησίες του, καθώς την ημέρα των Ευχαριστιών μοίραζε φαγητό στους κατοίκους του Μπρούκλιν, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό πως πλήρωσε τα δίδακτρα φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Λίνκολν.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2020 ο 28χρονος γκαρντ είχε προσφέρει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε παίκτριες του WNBA που δεν ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, ενώ έχει δωρίσει 323.000 δολάρια στον οργανισμό «Feeding America» και άλλα 200.000 στην τράπεζα τροφίμων της Νέας Υόρκης.

Ο φριχτός θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε κύμα οργής στις ΗΠΑ με έντονες διαμαρτυρίες πολιτών να καταγγέλλουν την απάνθρωπη χρήση βίας, τον ρατσισμό της αστυνομίας και την υποτίμηση της ζωής των Αφροαμερικανών πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα