ΑΘΗΝΑ
18:40
|
19.04.2024
Κατήγγειλε ακόμη μία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα, αφού εξέθεσε όλα όσα αφορούν τη δική της υπόθεση, κατήγγειλε ακόμη μία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας.

Σημαντικό είναι ότι, η νέα αυτή περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν είναι παραγεγραμμένα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να αναζητηθούν στοιχεία και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, κατέθεσε σήμερα Τετάρτη (20/1) επί τρείς και πλέον ώρες στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

“Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτή να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση. Έτσι, ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση των αθλητών ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού» δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου σε δημοσιογράφους εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφρομή τις καταγγελίες Μπεκατώρου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της ολυμπιονίκου είναι για πράξη που έχει προ πολλού παραγραφεί.

Η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων με παραιτήσεις αθλητικών παραγόντων αλλά και δημόσιες καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης δεκάδων ατόμων (γυναικών και ανδρών) από όλα τα τερέν της ελληνικής πραγματικότητας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα