ΑΘΗΝΑ
15:19
|
26.04.2024
Ζητούμε να εγκαταλείψουμε την πολιτική και να εστιάσουμε στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η διάσωση των ανθρώπινων ζωών εν μέσω πανδημίας είναι πολύ πιο σημαντική από τις πολιτικές διαφορές, δήλωσε στο RT ο Κίριλ Ντμίτριεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, αφήνοντας αιχμές για τον πόλεμο που δέχεται το ρωσικό εμβόλιο από τη Δύση.


«Είμαστε εναντίον της πολιτικοποίησης του εμβολίου», υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι όταν πρόκειται για την υγεία και την ίδια τη ζωή πολλών ανθρώπων, “πρέπει να ξεχνάμε την πολιτική ή οποιεσδήποτε απόπειρες ‘περιορισμού’ της Ρωσίας”.

Στις διεθνείς συμφωνίες που σχετίζονται με το πρωτοποριακό εμβόλιο Sputnik V, το RDIF καθοδηγείται αποκλειστικά από την αρχή της βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη και είναι έτοιμο να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θα ήθελε κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Ζητούμε να εγκαταλείψουμε την πολιτική και να εστιάσουμε στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, επισήμανε ο Ντμίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ τόνισε επίσης ότι το RDIF υπέβαλε αίτημα για έγκριση του εμβολίου στην ρυθμιστική αρχή της ΕΕ, παρά την αρχική απροθυμία των Βρυξελλών να συνεργαστούν με τη Μόσχα σε αυτόν τον τομέα.

Μέχρι τη στιγμή που η ΕΕ λάβει απόφαση επί του θέματος, το ρωσικό εμβόλιο ενδέχεται να έχει εγκριθεί για χρήση σε έως και 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, διευκρίνισε.

Τα ΗΑΕ και η Ουγγαρία ήταν οι δύο πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα των χωρών που έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο. Η Ρωσία είναι αρκετά ανοιχτή σε ό, τι αφορά τις δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου της στο εξωτερικό, σημειώνει ο Ντμίτριεφ.


Στα ΗΑΕ, η άδεια εκδόθηκε μετά από εγχώριες κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές από διάφορες εθνοτικές ομάδες. Οι δοκιμές «έδειξαν ότι το Sputnik V είναι πολύ αποτελεσματικό στην προστασία ατόμων με διαφορετικά εθνοτικά υπόβαθρα», εξήγησε ο Ντμίτρι, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο έχει δείξει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στις δοκιμές που διεξήχθησαν στα ΗΑΕ

«Θα σώσουμε ζωές και θα αποκαταστήσουμε οικονομίες όχι μόνο στα ΗΑΕ αλλά και σε άλλα έθνη της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο Ντμίτριεφ, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός του βρίσκεται επί του παρόντος σε “συνομιλίες” με τη Σαουδική Αραβία για τις δοκιμές του νέου εμβολίου που παράγεται σε συνεργασία με την AstraZeneca, στη χώρα.

Το RDIF συνεργάζεται επίσης ενεργά με την Παλαιστινιακή Αρχή και πρόκειται να παραδώσει εκεί την πρώτη παρτίδα εμβολίων, πρόσθεσε ο Ντμίτριεφ. Τα περισσότερα από τα ρωσικά εμβόλια που θα παραδοθούν σε ξένα κράτη θα παραχθούν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Ντμίτριεφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία προσπαθεί να συνεργαστεί ουσιαστικά με άλλες χώρες στον τομέα της παρασκευής εμβολίων.

Το εμβόλιο παράγεται μεταξύ άλλων στην «Ινδία, τη Νότια Κορέα, τη Βραζιλία και την Κίνα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα κράτη θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού εμβολίων.


Μέχρι στιγμής, το πρωτοποριακό ρωσικό εμβόλιο έχει καταχωριστεί στην Αλγερία, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, τη Σερβία και την Αργεντινή, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού. Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του Sputnik V την Πέμπτη.

Το Sputnik V έγινε το πρώτο επίσημα εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά του Covid-19 στον κόσμο τον Αύγουστο του 2020, μια κίνηση που προκάλεσε έντονη κριτική από τη Δύση παρά τα λαμπερά αποτελέσματα της τρίτης, μαζικής κλίμακας δοκιμών που ακολούθησαν.

Το εμβόλιο έχει δείξει συνολική αποτελεσματικότητα 91,4%, καθώς και 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων νόσου κατά το τελικό στάδιο των δοκιμών που διεξήχθησαν στη Ρωσία.

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από έναν από τους Ρώσους κατασκευαστές εμβολίων έδειξε ότι το Sputnik V θα μπορούσε επίσης να αποθηκευτεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες μεταξύ δύο και οκτώ βαθμών Κελσίου, σε αντίθεση με τους -18 βαθμούς που αρχικά δηλώθηκαν ως την απαιτούμενη θερμοκρασία αποθήκευσης ή στους -70 βαθμούς απαιτείται για τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα