ΑΘΗΝΑ
10:11
|
25.04.2024
Εικόνα που παραπέμπει σε απειλή κατά του Τραμπ φαίνεται να δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, καθώς και στον ιστότοπό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας άνθρωπος (που μοιάζει πολύ στον Ντόναλντ Τραμπ) να παίζει γκολφ στη σκιά ενός μεγάλου drone εμφανίστηκε σε λογαριασμό twitter την Παρασκευή (22/1). Η ανάρτηση έφερε σύνδεσμο ο οποίος παρέπεμπε στον ιστότοπο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ με συνοδευτικό κείμενο που σχετιζόταν με την εκδίκηση για την δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και έγραφε στα περσικά πως “τόσο οι δολοφόνοι όσο και εκείνοι που το διέταξαν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εκδίκηση μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή”. 

Το Twitter κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση, δηλώνοντας πως ο λογαριασμός @khamenei_site τέθηκε σε αναστολή λόγω παραβίασης των όρων χρήσης της πλατφόρμας χειραγώγησης της πλατφόρμας και ερωτηθείς εάν ο εν λόγω λογαριασμός ήταν πλαστός, απάντησε πως ήταν.

Ωστόσο, η ανάρτηση παραμένει στον επίσημο ιστότοπο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, πράγμα που μαλλον αναιρεί τις δηλώσεις περί πλαστού λογαριασμού. 

Οι υψηλοί τόνοι και ο κίνδυνος πολέμου φάνηκε να υποχωρούν με το τέλος της θητείας του Τραμπ. Ο διάδοχός του Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ορκίστηκε την Τετάρτη, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να επιμηκύνει και να ενισχύσει τους πυρηνικούς περιορισμούς στο Ιράν μέσω της διπλωματίας.

Η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου καταδίκασε την ενέργεια, ενώ ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, Michael McCaul, προέτρεψε νωρίτερα την κυβέρνηση Μπάιντεν “να ανταποκριθεί γρήγορα και δυναμικά σε αυτήν την προκλητική απειλή εναντίον ενός πρώην προέδρου” και κάλεσε το Twitter να αναστείλει αμέσως και μόνιμα τον λογαριασμό του Χαμενεΐ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Twitter αφαίρεσε ένα ακόμη tweet του Χαμενεΐ, για παραβίαση των κανόνων του κατά της παραπληροφόρησης, στο οποίο ανέφερε ότι τα εμβόλια που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ήταν αναξιόπιστα και πως ενδέχεται να προορίζονται να “μολύνουν άλλα έθνη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα