ΑΘΗΝΑ
00:37
|
23.04.2024
Οι υποστηρικτές του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υποστηρικτές του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, βγήκαν στους για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τις αρχές.

Ο Ναβάλι κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, μόλις πάτησε σε ρωσικό έδαφος, μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη Γερμανία, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία. Είχε αρρωστήσει τον Αύγουστο, και οι γιατροί διέγνωσαν μια μεταβολική δυσλειτουργία, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δηλητηριάστηκε.

Βίντεο από το Βλαδιβοστόκ έδειξαν τις δυνάμεις ασφαλείας να κυνηγούν μια ομάδα διαδηλωτών στο δρόμο, ενώ οι διαδηλωτές στο Χαμπάροφσκ φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών. Το παρατηρητήριο της OVD-Info είπε ότι 48 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 13 στο Χαμπάροφσκ, έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής. Στη Μόσχα, η αστυνομία αναπτύχθηκε γύρω από την πλατεία Πουσκίνσκαγια, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί μια διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ευελπιστούν να έχουν μια δυναμική παρουσία στον δρόμο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την πανδημία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις αρχές για την απελευθέρωσή του. 

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποστήριξή του πριν τις διαδηλώσεις, η ομάδα του Ναβάλνι κυκλοφόρησε ένα βίντεο σχετικά με ένα πολυτελές παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα που ισχυρίστηκε ότι ανήκε στον Πούτιν, κάτι που το Κρεμλίνο αρνήθηκε. Από το Σάββατο το βίντεο είχε προβληθεί περισσότερες από 65 εκατομμύρια φορές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία με θύμα 25χρονο

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Σύλληψη 38χρονου στην Πάτρα από την Αντιτρομοκρατική

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα