ΑΘΗΝΑ
12:41
|
23.04.2024
22 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν για 14 και πλέον ημέρες στις στοές του ορυχείου της επαρχίας Σαντόνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί βρέθηκαν οι εννέα από τους δέκα αγνοούμενους μεταλλωρύχους, μία ημέρα μετά τη διάσωση 11 συναδέλφων τους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στις στοές του ορυχείου χρυσού στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας.

Ο δήμαρχος της πόλης Γαντάι έκανε δηλώσεις για τον τραγικό επίλογο αυτής της περιπέτειας στο κρατικό δίκτυο CCTV. “Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι αυτήν τη στιγμή στα σωστικά συνέργεια δεν σταμάτησαν να αναζητούν τους δέκα αγνοούμενους. Εντόπισαν εννέα εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους, οι οποίοι δυστυχώς ήταν όλοι νεκροί. Ένας ακόμα μεταλλωρύχος αγνοείται”, δήλωσε ο δήμαρχος .

Αργά χθες τα σωστικά συνεργεία να διασώσουν 11 μεταλλωρύχους. Μπόρεσαν να τους εντοπίσουν χάρη σε κοιλώματα κοντά στο φρεάτιο όπου είχαν εγκλωβιστεί. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι εργάτες του ορυχείου εντοπίστηκαν σε ένα από τα φρεάτια εξαερισμού, όταν απομακρύνθηκαν όλα τα εμπόδια σε βάθος 368 μέτρων.

Η εξέλιξη αναπτέρωσε το ηθικό των διασωστών, καθώς ακόμη και χθες αξιωματούχοι δήλωναν ότι ίσως να χρειάζονταν ακόμη 15 ημέρες για να εντοπιστούν οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα έστελναν μηνύματα στα συνεργεία, ότι είναι ζωντανοί και ζητούσαν τρόφιμα, επιδέσμους και φάρμακα.

Πάνω από 600 διασώστες συμμετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού των εργατών.

Πηγή: BBC, Εφ. Συν.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα