ΑΘΗΝΑ
04:41
|
20.04.2024
Στρατός και αστυνομία φρουρούν το σπίτι του ηγέτη της αντιπολίτευσης εδώ και 11 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Ουγκάντα διέταξε τον στρατό και την αστυνομία της χώρας να απομακρυνθούν από το σπίτι του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μπόμπι Γουάιν. Εδώ και 11 ημέρες, από τη διενέργεια δηλαδή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, ο πρώην σταρ της ποπ και προεδρικός υποψήφιος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε για έκτη συνεχόμενη θητεία ο βετεράνος πολιτικός, Γιουέρι Μουσέβενι. Το κράτος της Ουγκάντας διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό του Γουάιν για να αποτρέψει νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ο Μπόμπι Γουάιν δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών και καταγγέλλει εκτεταμένη νοθεία και παρατυπίες από το στρατόπεδο του αντιπάλου του.

Το Ανώτερο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Καμπάλα κλήθηκε να εκδικάσει αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι του Μπόμπι Γουάιν.

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ουγκάντας διαβεβαιώνει ότι η εκλογική διαδικασία ήταν νομότυπη και ότι διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασαν πολλές ανησυχίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Οι μόνοι διεθνείς παρατηρητές προέρχονταν από αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης.

Προ ημερών σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC ο Μπόμπι Γουάιν, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρόμπερτ Κιαγκουλάνι, δήλωσε ότι “φοβάται για τη ζωή του και τη ζωή της συζύγου του”.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο BBC ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα