ΑΘΗΝΑ
01:16
|
04.05.2024
Δεν πρόκειται να πάρει πίσω την αγωγή ακόμη κι αν η Ζ. Δούκα του ζητήσει συγγνώμη. Στο πλευρό της Ζ. Δούκα οι συμπρωταγωνιστές της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στον τηλεοπτικό Alpha, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός διέψευσε τις   χθεσινές δημόσιες καταγγελίες περί εξύβρισης και εργασιακής κακοποίησης που έκανε εναντίον του η Ζέτα Δούκα, αποκαλύπτοντας ότι έχει κινηθεί δικαστικά και ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και κατηγορώντας τη Ζέτα Δούκα ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με την σεξουαλική κακοποίησή της. 

“Διαβεβαιώνω ότι δεν την έβρισα και δεν την κλώτσησα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική δυσφήμιση. Αντί να βγω εγώ, να βγει εκείνη; Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, μπορεί να ήταν πράξη του να της δείξω ότι είναι και αυτή πρωταγωνίστρια. Μπορεί, δεν ξέρω. Τι; Να απέφευγα να μιλήσω στον κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο” είπε ο Γιώργος Κιμούλης για τη Ζέτα Δούκα.  

Σε ό,τι αφορά δε, στους ισχυρισμούς της Ζέτας Δούκα, ότι απευθύνθηκε στον παραγωγό της παράστασης όταν, κατά την ίδια, η συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη δεν άλλαξε, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός απάντησε ότι επικοινώνησε με τον ίδιο τον παραγωγό.   Η Ζέτα Δούκα δήλωσε πως είπε στον παραγωγό Κάρολο Παυλίδη, ότι θα κατεβάσει την παράσταση και εκείνος την προέτρεψε να περιμένει καθώς ο ίδιος προτίθετο να μιλήσει στον Κιμούλη. Ο Γιώργος Κιμούλης από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι τηλεφώνησε ο ίδιος στον παραγωγό και τον ρώτησε εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

  Ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε επίσης για την στήριξη που έλαβε η Ζέτα Δούκα μετά τους ισχυρισμούς της, ειδικά δε, από τον Νίκο Ψαρρά, συμπρωταγωνιστή και των δύο στην επίμαχη παράσταση με τον Γιώργο Κιμούλη.   «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία…Θέλω να ελπίζω ότι συνάδελφοι που αυτή τη στιγμή θεωρούν τον εαυτό τους υποχρεωμένο να λειτουργήσουν στο γενικό κλίμα του έλα να μιλήσουμε και να πούμε τα πάντα, κάτι τέτοιο δεν θα ειπωθεί, θέλω να ελπίζω. Γιατί βεβαίως και εκεί θα κινηθώ νομικά».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού που στρέφεται εναντίον του σκηνοθέτη και πρώην συμπρωταγωνιστή της, ο Γιώργος Κιμούλης είπε πως «Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Eίναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου

Στο ίδιο κλίμα  κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε, κατά τη ζωντανή παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Mega”.

“Μια υποτιθέμενη εργατική διαφωνία λύνεται όταν κάποιος πάει στον εργοδότη και πει ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της’ δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να πει, λίγα μόλις λεπτά αργότερα, πως «δεν έχει προσωπικά μαζί της».

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια, ο κ. Κιμούλης επέλεξε να  απαντήσει πως “είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου” παρότι η Ζέτα Δούκα είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως η δική της περίπτωση δεν σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση: «Κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις» δήλωσε .

“Κατηγορίες που αφορούν σε υποτίμηση, απαξίωση, υβριστική συμπεριφορά αποτελούν αόριστη καταγγελία και γενικά πράγματα” είπε, τονίζοντας πως «η συνεχιζόμενη λεκτική βία είναι ποινικό αδίκημα» δίχως όμωςνα προσδιορίζει τί συνιστά για εκείνον λεκτική βία.

“Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει περιστατικά βίας. Προφανώς εδώ είναι που τίθεται επιτακτικά το ερώτημα «τί ακριβώς συνιστά βία για τον καθένα” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω την μήνυση και την αγωγή, ακόμη κι αν η Ζέτα Δούκα τού ζητήσει συγγνώμη,

Τέλος ο Γιώργος Κιμούλης, ισχυρίστηκε πως η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα ήταν προσχεδιασμένη και απέδωσε τον σάλο που δημιουργήθηκε σε “αστοχία και δημοσιογραφική απειρία” των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής «Πάμε Δανάη» επειδή δεν τον είχαν ενημερώσει πώς επρόκειτο να γίνουν καταγγελίες εναντίον του.

“Παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει. Θα είχε τελειώσει όλη αυτή η ιστορία…” είπε χαρακτηριστικά, αγνοώντας προφανώς, ο,τιδήποτε αφορά στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ψαράς και Χρυσικού δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν στις αρχές

Σημειώνεται ότι τη δημόσια εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα στήριξαν οι συμπρωταγωνιστές της, στην παράσταση «Πιο Κοντά», που ανέβηκε τον χειμώνα του 2008 στο θέατρο «Αθηνών».

«Περήφανος για τη  Ζέτα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram ο Νίκος Ψαρράς ενώ η Δώρα Χρυσικού τόνισε πως έπεται συνέχεια: «Εννοείται ότι είμαστε με τη Ζέτα, για να σταματήσουν οι σπέκουλες. Περισσότερα και ειδικότερα σύντομα…».

Aργότερα και οι δύο δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούν: “Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Closer», στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε. Νίκος Ψαρράς – Δώρα Χρυσικού”

Οι  Κατερίνα Γερονικολού και Κατερίνα Παπουτσάκη, κατηγορούν επίσης τον Γιώργο Κιμούλη για αντιεπαγγελματική και προσβλητική συμπεριφορά με δυσμενέστατες συνέπειες στην ψυχολογία τους.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως και η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, όμως, έβαλα τα όριά μου. Διεκπαιρώθηκε η συνεργασία πάρα πολύ δύσκολα χωρίς να μιλάμε καν μεταξύ μας, καμία επαφή. Ήταν ψυχοφθόρα. Δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Όλα αυτά που περιγράφει η Ζέτα Δούκα είναι καταδικαστέα», είπε μεταξύ άλλων η Φαίη Ξυλά στην εκπομπή «Ευτυχείτε!”. Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν σε δύο θεατρικές παραστάσεις: «Θεσμοφοριάζουσες» και «Δον Ζουάν, η επιστροφή».

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε αποχωρήσει για παρόμοιους λόγους από παράσταση, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Γιώργο Κιμούλη το 2006.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα