ΑΘΗΝΑ
13:47
|
05.05.2024
22 μήνες μετά την καθήλωση των αεροσκαφών της Boeing λόγω των τραγωδιών σε Ινδονησία και Αιθιοπία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) έκρινε ότι τα αεροσκάφη τύπου 737 Max της αμερικανικής Boeing είναι πλέον ασφαλή για να επιστρέψουν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Ο EASA ήρε την απαγόρευση πτήσεων που είχε επιβάλλει στα συγκεκριμένα αεροσκάφη πριν από 22 μήνες εξαιτίας των δύο πολύνεκρων αεροπορικών τραγωδιών σε Ινδονησία και Αιθιοπία που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 346 ανθρώπους.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αεροσκάφη είναι πλέον ασφαλή. Αυτός ήταν και προϋπόθεση για να δώσουμε την έγκρισή μας. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά τα αεροσκάφη τύπου 737 Max τώρα που επιστρέφουν στους αιθέρες”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, Πάτρικ Κι. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από την Boeing ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στη βελτίωση των αεροσκαφών τους για μέγιστη ασφάλεια.

Προηγήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο η έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αερομεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) και τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση με αεροσκάφος τύπου 737 Max στη χώρα. Ήταν η πτήση 718 της American Airlines, με περίπου 100 επιβάτες, η οποία απογειώθηκε από το Μαϊάμι με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης.

Οι ανησυχίες για την αξιοπιστία του νέου αεροσκάφους οδήγησαν πολλές εταιρείες να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους από την Boeing.

Για τις οικογένειες των θυμάτων, το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν θα έπρεπε ποτέ να λάβει έγκριση για να ξαναρχίσει τις πτήσεις. “Αποφύγετέ το, μην αγοράσετε ούτε ένα εισιτήριο, το οποίο μπορεί να είναι χωρίς επιστροφή”, είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των επιβατών που σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε στις αρχές του έτους χρηματική ποινή 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Boeing για τις κατηγορίες της εγκληματικής αμέλειας και συνωμοσίας για εξαπάτηση σε σχέση με τις δύο αεροπορικές τραγωδίες των αεροσκαφών τύπου 737 Max το 2018 και το 2019.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα