ΑΘΗΝΑ
13:35
|
28.04.2024
Τσουνάμι καταγγελιών από ηθοποιούς σε βάρος τον σκηνοθέτη για λεκτική βία και εργασιακό εκφοβισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανάρτησή της στο Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δηλώνει “άναυδη” για τη δήλωση του Γιώργου Κιμούλη περί “μοδάτων δηλώσεων τύπου Μπεκατώρου”, αμέσως μετά τη δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα σε βάρος του για ψυχολογική-λεκτική βία και εργασιακό εκφοβισμό.

“‘Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώτου” δήλωσε ο κ. Κιμούλης. Της μόδας. Τύπου Μπεκατώρου. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Τα είπε όλα ξεκάθαρα. Έμεινα άναυδη με τον κ.(;) Κιμούλη” στηλιτεύει μέσω της ανάρτησής της η δημοφιλής ερμηνεύτρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης διέψευσε τη Ζέτα Δούκα και αντέτεινε σε συνέντευξή του στο Mega ότι “είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου”, ισχυριζόμενος ότι η ηθοποιός χρησιμοποιεί την πράξη της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη και το κίνημα #metoo για ίδιον όφελος, παρότι η Ζέτα Δούκα είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει στην πρώτη δημόσια σε βάρος του καταγγελία της πως η δική της περίπτωση δεν σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο μετά την αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα, πληθαίνουν οι δημόσιες καταγγελίες ηθοποιών σε βάρος Γιώργου Κιμούλη, για λεκτική βία και εργασιακό εκφοβισμό.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη αποκάλυψε ότι κρυβόταν στην τουαλέτα για να μην την συναντήσει στο διάλειμμα της παράστασης, ενώ η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη επέλεξε να αποχωρήσει από το “Μαυροπούλι” μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα γιατί δεν άντεξε τα ξεσπάσματα και τα ουρλιαχτά του. Επιπλέον η Φαίη Ξυλά δήλωσε ότι η συνέργασία της με τον Κιμούλη ήταν “η χειρότερη” της καριέρας της και η Κατερίνα Γερονικολού δήλωσε επίσης ότι την τρόμαζε και τη φόβιζε.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έφθασε στα ψυχολογικά της όρια παίζοντας με τον Κιμούλη, ενώ χθες η Μιμή Ντενίση τόνισε πως είναι “δύσκολος άνθρωπος” προτρέποντάς τον να ζητήσει συγγνώμη.

Επιπρόσθετα, οι συμπρωταγωνιστές της Ζέτας Δούκα  Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού στην παράσταση «Closer», επιβεβαίωσαν με κοινή τους δήλωση τα όσα αποκάλυψε η ηθοποιός και δήλωσαν πρόθυμοι να καταθέσουν εάν και εφόσον τους ζητηθεί.

“Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Closer», στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε” δήλωσαν αμφότεροι.

Τέλος, ο Χάρης Ρώμας, αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό» ότι η Ζέτα Δούκα του είχε μιλήσει για τον εκφοβισμό και τη βία που δέχτηκε από τον Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στη σειρά “Το καφέ της Χαράς”.

” Κάποια μέρα που επιστρέφαμε από το γύρισμα και την πήγα σπίτι μου είπε σε ευχαριστώ πολύ, είμαι πολύ συγκινημένη που ζούμε αυτές τις συνθήκες εργασίας. Μου έκανε εντύπωση γιατί αυτές τις συνθήκες τις θεωρώ κανονικές. Τότε σε ανύποπτο χρόνο μου ανέφερε το συμβάν με τον Κιμούλη, ότι χρόνια πριν της είχε συμβεί αυτή η κακοποίηση η λεκτική και ψυχολογική. Το ήξερα και δεν ήξερα πως να το χειριστώ γιατί δεν είχε ανοίξει ακόμα ο ασκός του Αιόλου γιατί δεν ξέρεις πως αντιμετωπίζεται νομικά. Μου είχε πει ότι θα βγει να το πει και της ανέφερα να προσπαθήσει να το ξεπεράσει με κάθε τρόπο αν την στοιχειώνει” αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας.

 “Είναι άλλο έχω ένταση λόγω ευθύνης επειδή είμαι επικεφαλής μιας ομάδας κι άλλο να υποβιβάζω, να καταρρακώνω, να απαξιώνω, να γελοιοποιώ και στο τέλος να εκφοβίζω εκείνους που έχω αποφασίσει ότι θα στοχοποιήσω. Αυτό κανένα χαϊδεμένο υπερταλέντο δεν δικαιούται να το κάνει. Δεν θα μιλήσω περαιτέρω αφού το θέμα θα πάρει νομική διάσταση” κατέληξε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα