ΑΘΗΝΑ
07:16
|
27.04.2024
Εντείνεται η αγανάκτηση του κόσμου – Γυναίκα εκλιπαρεί τους αστυνομικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εκατοντάδες νέες συλλήψεις προέβησαν και χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη , κατά ατόμων που διαδήλωναν υπέρ των φοιτητών και των καθηγητών του πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Συνολικά, άλλα 104 άτομα συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στη Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ), στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, για να συμμετάσχουν σε φοιτητική εκδήλωση διαμαρτυρίας παρά την απαγόρευση της νομαρχίας.

Προηγήθηκαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου οι συλλήψεις 159 φοιτητών που ζητούν την ανάκληση του διορισμού του Μελίχ Μπουλού στη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν τον διορισμό του ακαδημαϊκού και πολιτικού συμμάχου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδημοκρατικό. Ζητούν από την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για τη θέση του νέου πρύτανη.

Ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ruptly καταγράφει τις σώμα με σώμα αψιμαχίες των φοιτητών με τις δυνάμεις της αστυνομίας, τις συλλήψεις, αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών της Κωνσταντινούπολης. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία παρακαλά τον αστυνομικό να μην προχωρήσει στη σύλληψη των φοιτητών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει ακόμη και το βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας, Μπαρίς Ατάι, καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Χαλκηδόνας, Αλί Ναρίν. Οι κάτοικοι της περιοχής στηρίζοντας τους διαδηλωτές βγήκαν στα μπαλκόνια και στα παράθυρα των σπιτιών τους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, όπως έκαναν και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων Γκεζί. Οι φοιτητές απαιτούν επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι συμφοιτητές τους που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Πηγή: RT News, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα