ΑΘΗΝΑ
15:35
|
03.05.2024
Η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τις αρνητικές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης, το παρατηρητήριο κυβερνητικής πολιτικής που υπάγεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τις αρνητικές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα.

Η έκθεση της εν λόγω υπηρεσίας ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος Δημοκρατικών βουλευτών κάνει λόγο «για συμβολή των αμερικανικών κυρώσεων στην ύφεση της οικονομίας της Βενεζουέλας λόγω της διεύρυνσης του περιορισμού των εσόδων από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου».

Εκτός των άλλων η έκθεση κάνει λόγο και για δομικές αδυναμίες της οικονομίας της νοτιοαμερικανικής χώρας αλλά και για κακοδιαχείριση από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ τονίζει πως η κακή οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας έχει οδηγήσει αρκετά εκατομμύρια Βενεζουελάνων στην μετανάστευση σε γειτονικές χώρες.

Η έκθεση έρχεται κατόπιν της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να αρθούν μια σειρά από κυρώσεις, στο πνεύμα της άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά με σταθερή την προσήλωση της Ουάσιγκτον στην ανάγκη απομάκρυνσης του υφιστάμενου προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την προκήρυξη νέων εκλογών με τη συμμετοχή της δεξιάς αντιπολίτευσης.

Πηγές: France24, Reuters, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα