ΑΘΗΝΑ
23:11
|
26.04.2024
Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι, διασώθηκαν 25 άνθρωποι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία από την κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων, σύμφωνα με τον νεότερο και ακόμη προσωρινό απολογισμών των αρχών της Ινδίας.

Η κατάρρευση του τμήματος του παγετώνα σε ποταμό προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες.

“Συνολικά, διασώθηκαν 15 άνθρωποι και ανασύρθηκαν 14 πτώματα σε διάφορες τοποθεσίες μέχρι στιγμής’, ανέφερε μέσω Twitter η κυβέρνηση του ομόσπονδου κράτους Ουταραχάντ, στη βόρεια Ινδία, την επομένη της καταστροφής. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται το BBC οι διασωθέντες είναι τουλάχιστον 25.

Αξιωματούχοι τόνιζαν χθες ότι αγνοούνται τουλάχιστον 150 άνθρωποι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας έθεσε το βόρειο τμήμα της χώρας σε κατάσταση συναγερμού.

Εκατοντάδες μέλη του στρατού, των ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικά ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή για την εξεύρεση τυχόν επιζώντων.  

Η ιστοσελίδα Indian Express ανέφερε ότι στην επαρχία Σαμόλι ένα μέρος του φράγματος Ρισιγκάνγκα στον ποταμό Νταουλί Γάνγκα, που συνδέεται με έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπέστη ζημιές και πως υπάρχουν τεράστιες πλημμύρες στην περιοχή.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στο Ουταραχάντ. “Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές και ενημερώνομαι για την ανάπτυξη και το έργο των σωστικών συνεργείων. Η Ινδία βρίσκεται στο πλευρό του Ουταραχάντ και όλο το έθνος προσεύχεται για την ασφάλεια των πληγέντων”, έγραψε ο Ναρέντρα Μόντι.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο συλλυπητήρια απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στις οικογένειες των θυμάτων. “Οι σκέψεις είναι με τον λαό της Ινδίας και τα σωστικά συνεργεία στο Ουταραχάντ που προσπαθούν να διασώσουν ανθρώπους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κατάρρευση του παγετώνα” δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ινδία στην επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα