ΑΘΗΝΑ
20:32
|
19.04.2024
Σε συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορoνοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορoνοϊού κατέληξε σήμερα η ΕΕ.

Η ΕΕ εξασφάλισε 300 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου πέρσι τον Νοέμβριο και στις 8 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μια προκαταρκτική συμφωνία για άλλες τόσες, για την οποία ήταν σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου συμβολαίου.

«Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ενώ αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer είπε ότι με βάση νέα συμφωνία, οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες «Pfizer/Biontech» ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (01/02) μαζική αύξηση της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού, από 1,3 σε 2 δισ. για φέτος, όπως είχαν υποσχεθεί. Η νέα εγκατάσταση παραγωγής στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα