ΑΘΗΝΑ
13:06
|
28.04.2024
Με υπεκφυγές απάντησε η η Αριστοτελία Πελώνη στο σάλο που προέκυψε μετά το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με υπεκφυγές απάντησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τον σάλο που προέκυψε μετά την επίσκεψή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, όπου έλαβε μέρος σε γεύμα με συνωστισμό παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν κατά την γνώμη της κυβέρνησης υπήρξε παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην Ικαρία, απάντησε αόριστα θυμίζοντάς μας ότι “ο πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό λάβει την απόφαση να επισκέπεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σ’ αυτές τις συνθήκες και ότι οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι”.

“Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες. Είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμ” συνέχισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι “χρέος όλων είναι να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα, να σωθούν ζωές και να διασφαλίσουμε -με τη βοήθεια του εμβολιασμού- την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από την πρωτόγνωρη αυτή περιπέτεια”.

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας υποστήριξε ότι “παρά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, κατά την περασμένη εβδομάδα, το επιδημιολογικό φορτίο, παρέμεινε υψηλό στις ‘κόκκινες’ περιοχές και αυξήθηκε σημαντικά και σε αρκετές άλλες”.

“Γενικευμένη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική, όπου η κατάσταση κρίθηκε ανησυχητική. Αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε επίσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική” επεσήμανε.

Γεωργιάδης: Eσφαλμένη εικόνα

Για τα όσα έγιναν στην Ικαρία μίλησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν παραβίασε κανένα μέτρο.

“Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του κύριου Πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τι κάνει εκεί; Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε ένα νησί που η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που ήθελε να δείξει ότι κανένα νησί δεν μένει χωρίς την φροντίδα του Πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως για το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και θυμίζω ότι πριν από μία εβδομάδα τον επαινούσαμε για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για 10 λεπτά για ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε.

Η φρουρά του ήταν και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι. Σας είπα, η εικόνα ήταν εσφαλμένη. Στην ουσία δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων. Η εικόνα αδικεί την ουσία της προσπάθειας. Δεν φταίει ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργούς πήγε στο σπίτι γνωστού γιατρού, προφανώς τα μέτρα τηρήθηκαν”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι για να είναι κάποιος συνοδεία του Πρωθυπουργού κάνει ασταμάτητα τεστ. Δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς να κάνεις τεστ. Κατά συνέπεια όλοι ήταν ελεγμένοι” κατέληξε.

Για τις κατεστραμμένες δόσεις

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι καταστράφηκαν δεκάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer λόγω του μπλακ άουτ στην Αττική, η κ. Πελώνη απάντησε πως ο εμβολιασμός “συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί. Μερική διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca. Ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις ηλικίες 18 έως 64.”

“Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός περιορίζεται, προς το παρόν, στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.

Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα θα “ανοίξει” και η ηλικιακή ομάδα 75-79, σύμφωνα με την ίδια.

Για την Κύπρο και το Ισραήλ

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία η κ. Πελώνη είπε ότι “η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις συγκλίσεις των δύο πλευρών και το κοινοτικό κεκτημένο”.

“Η Ελλάδα στηρίζει το διαπραγματευτικό κεκτημένο των Ηνωμένων Εθνών αποτέλεσμα πολυετούς διαπραγματευτικής προσπάθειας, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί. Στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό καθώς και τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων” συνέχισε.

“Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου, στις 16.45 θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αντικείμενο της συνάντησής τους είναι η ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, η διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και η επαναβεβαίωση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα. Ήδη, άλλωστε, η διμερής αμυντική συνεργασία έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και δρομολογούνται τα αποτελέσματά της” διευκρίνισε.

Τέλος, είπε ότι «η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ -όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός- είναι ισχυρή, συμπαγής και αυτόφωτη και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.

“Το Ισραήλ’ όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ‘είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και αν το 70% του πληθυσμού του έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να ξεκινήσουμε σταδιακά να ανοίγουμε στους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στη χώρα μας”, κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα