ΑΘΗΝΑ
23:06
|
18.04.2024
Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα και το πιθανό ολικό λοκντάουν στο Λεκανοπέδιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε στη μεσημεριανή σύσκεψη για την εκτίμηση της πορείας της πανδημίας η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα και θα συζητήσει τη λήψη έκτακτων μέτρων για την Αττική.

Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική αναφέροντας πως θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού λοκντάουν στον νομό αν και σήμερα δεν είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.

“Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα λοκντάουν τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση”, είπε ο κ. Κικίλιας.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα