ΑΘΗΝΑ
03:44
|
02.12.2021
Δυναμική ήταν η σημερινή πορεία κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Χρήση υπέρμετρης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμική ήταν η σημερινή πορεία κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και ενώ εντός της Βουλής συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου με τίτλο «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί φορώντας μάσκες, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα να μην ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με κύριο «αγκάθι» την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε στις 13:00 από τα Προπύλαια. Αργότερα ο κύριος όγκος των φοιτητών κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Βουλής όπου απωθήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Έχουν γίνει πάνω από 20 προσαγωγές.

Αργότερα οι εντάσεις συνεχίστηκαν στα Προπύλαια, με παρούσα την «αύρα» και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Σε ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό μεγάλος αριθμός από διαδηλωτές αλλά και περαστικούς προσήχθησαν όταν μια μικρή μερίδα διαδηλωτών εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες.

Δεκάδες Χιλιάδες ήταν και οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Πολυπληθείς κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Χανιά και Πάτρα.

Πέραν των φοιτητικών κινητοποιήσεων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκήρυξαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βολιβία: Έφτασε στην πρωτεύουσα η «Πορεία για την Πατρίδα»

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο

mέta: «Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο»

Έβρος: Διασώθηκαν 17 Τούρκοι – Ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα