ΑΘΗΝΑ
14:09
|
26.04.2024
52 προσαγωγές, 24 συλλήψεις, όργιο βίας, παιδομάζωμα και επίδειξη ισχύος στους διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όργιο αστυνομικής βίας, ανθρωποκυνηγητό, προσαγωγές, συλλήψεις, χημικά, βιαιοπραγίες και “παιδομάζωμα”. Για άλλη μία φορά το χθεσινό (10/2) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στιγματίστηκε από την άκρατη αστυνομική βία σε μία επιχείρηση επίδειξης ισχύος από τις δυνάμεις καταστολής.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 52 προσαγωγές με τις 24 από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας ανήλικος και ένας 60χρονος, ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν χθες στη ΓΑΔΑ, όπου για πολλές ώρες δεν είχαν πρόσβαση σε συνήγορο. 

Οι 24 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι(11/2) στον Εισαγγελέα, στην πρώην σχολή Ευελπίδων για να οριστεί δικάσιμος όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ τους από τους φοιτητικούς συλλόγους που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον τρομονόμο Χρυσοχοϊδη-Κεραμέως δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Συγκλονιστική είναι όμως η μαρτυρία του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ, Νίκου Μαρκάτου για το χθεσινό αστυνομικό πογκρόμ κατά των διαδηλωτών.

“Είδαμε τα μηχανάκια των αστυνομικών να επιτίθενται στους διαδηλωτές. Χτυπούσαν παιδί με πυροσβεστήρα στο κεφάλι. Του έσπασαν τα δόντια και μπήκε χειρουργείο. Ο γιος μου νοσηλεύεται στον Ερυθρό με σπασμένο ώμο, θα έχει νάρθηκα για τρεις εβδομάδες. Τον έσπρωξαν κάτω και έπεσε. Ακόμα μια κοπέλα τραυματίστηκε από μηχανάκι. Συνολικά τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό μετά την αστυνομική βία” αποκαλύπτει ο Νίκος Μαρκάτος.

“Τα μετρό Πανεπιστήμιο και Ομόνοια είχαν κλείσει. Είχαν κλείσει επίσης όλους τους δρόμους και δεν υπήρχε διαφυγή» δήλωσε ο κ. Μαρκάτος. «Είδαμε τα μηχανάκια να επιτίθενται στα παιδιά, και αμέσως μετά να στήνουν στο τοίχο και να τα δέρνουν” κατάληξε.

Φωτογραφία: Kωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα