ΑΘΗΝΑ
07:11
|
19.04.2024
Η Ουγγαρία έγινε επίσης σήμερα η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουγγαρία αναμένει να λάβει 500.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της κινεζικής εταιρίας Sinopharm την ερχόμενη εβδομάδα και σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα τη χορήγησή του, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα το χρησιμοποιεί, δήλωσε σήμερα ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ουγγαρία έγινε επίσης σήμερα η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αφού η ουγγρική ρυθμιστική αρχή έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο χωρίς να περιμένει να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Η Ουγγαρία, που έχει επίσης εγκρίνει και το εμβόλιο της Sinopharm, θέλει να επιταχύνει το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις δυτικών εμβολίων, έτσι ώστε να μπορέσει να άρει τα μέτρα λοκντάουν και να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Οι πρώτες 2.800 δόσεις του Sputnik V χορηγούνται σε όσους έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό και δεν υποφέρουν από κάποιο χρόνιο νόσημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Ο επιτελάρχης του Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκούλιας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Ουγγαρία αποφάσισε να εκδώσει πιστοποιητικό ανοσίας από την COVID-19 σε όσους έχουν εμβολιαστεί, όσους έχουν αναρρώσει από τον ιό και όσους μπορούν να αποδείξουν την παρουσία αντιγόνων σε εξέταση αίματος.

Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμύρια, προγραμματίζει να λάβει 200.000 δόσεις του Sputnik V και μισό εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Sinopharm αυτόν τον μήνα.

Περίπου 300.000 Ούγγροι –εργαζόμενοι στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι πιο ευάλωτοι από τους ηλικιωμένους– έχουν λάβει μέχρι τώρα τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ή της Moderna.

Η Ουγγαρία άρχισε επίσης να χρησιμοποιεί αυτήν την εβδομάδα το εμβόλιο της AstraZeneca για την ανοσοποίηση των πολιτών ηλικίας από 18 έως 60 ετών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Μέχρι σήμερα, η Ουγγαρία έχει καταγράψει 381.875 μολύνσεις από κορονοϊό αφότου ξεκίνησε η πανδημία, και 13.444 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα