ΑΘΗΝΑ
01:42
|
16.07.2024
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ενάντια του αεροδρομίου Άμπχα (Abha) που προκάλεσε φωτιά σε ένα εμπορικό αεροσκάφος, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Επίσης, υπογραμμίζει, πως υπονομεύουν ουσιαστικά τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα.

Για την πυραυλική επίθεση, που έλαβε χώρα χθες απόγευμα, την ευθύνη ανέλαβαν οι Σιίτες μαχητές Χούθι, με τον εκπρόσωπο Τύπου των κυρίαρχων στο μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης Χούθι να κάνει λόγο για «αντίποινα απέναντι στην βάρβαρη πολιορκία της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία έχει ενεργή εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των υποστηριζόμενων από το Ιράν Σιιτών μαχητών και του υπό την ηγεσία του Ριάντ συνασπισμού υπό τον Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Πυρά ΚΚΕ σε Γεραπετρίτη για την Εξωτερική Πολιτική

Μποϊκοτάζ της Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής της Ουγγαρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις;

Τι αλλάζει στον κόσμο με την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα