ΑΘΗΝΑ
08:32
|
29.03.2023
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ενάντια του αεροδρομίου Άμπχα (Abha) που προκάλεσε φωτιά σε ένα εμπορικό αεροσκάφος, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Επίσης, υπογραμμίζει, πως υπονομεύουν ουσιαστικά τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα.

Για την πυραυλική επίθεση, που έλαβε χώρα χθες απόγευμα, την ευθύνη ανέλαβαν οι Σιίτες μαχητές Χούθι, με τον εκπρόσωπο Τύπου των κυρίαρχων στο μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης Χούθι να κάνει λόγο για «αντίποινα απέναντι στην βάρβαρη πολιορκία της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία έχει ενεργή εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των υποστηριζόμενων από το Ιράν Σιιτών μαχητών και του υπό την ηγεσία του Ριάντ συνασπισμού υπό τον Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Παγώνει την επίσκεψη Νετανιάχου η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Νέες προειδοποιήσεις από το Πεκίνο για την Ταϊβάν

Στο φόντο του δουλεμπορίου η επίσκεψη της Κάμαλα Χάρις στην Γκάνα

Για διεθνή στρατιωτική επέμβαση στην Αϊτή θα ψηφίσει ο ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα