ΑΘΗΝΑ
13:06
|
20.04.2024
Η παράκαμψη της προκήρυξης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η μενδωνική κάλυψη και οι αντιδράσεις Ζορμπά - Καραμπελιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν το δίδυμο των αρχαιο-εθνικο-ζηλωτών Λιγνάδη-Καραμπελιά αναφέρονται σε μένα σεξιστικά και ηλίθια, ξέρω ότι κάτι καλό έκανα. Κι αυτό ήταν η προκήρυξη της θέσης διευθυντή στο Εθνικό θέατρο”. Αυτό τουίταρε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, σχολιάζοντας την αποκάλυψη που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα, μεταξύ των οποίων και το “Κοσμοδρόμιο”, σχετικά με την επί της ουσίας προαναγγελία στις 22 Μαΐου 2019, ανάληψης της διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τότε, ο Γιώργος Καραμπελιάς, σε εκδήλωση-συζήτηση στον “Ιανό”, χαριεντίζεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη, και την προοπτική να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού, προκειμένου να υλοποιήσει τα… εθνικά του σχέδια εκσυγχρονισμού της παράδοσης. Ο Γιώργος Καραμπελιάς κάνει, μάλιστα, λόγο για επικείμενη αλλαγή υπουργού Πολιτισμού, αφού η “σύζυγος Λιάκου”, δηλαδή η τότε υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δεν μπορεί να τον τοποθετήσει σε αυτήν τη θέση, όπως λέει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κ. Καραμπελιάς απαντά γελώντας ότι η παρούσα υπουργός θα πέσει.

Η Μυρσίνη Ζορμπά είχε νωρίτερα κοινοποιήσει και η ίδια το σχετικό με το θέμα βίντεο, συνοδεύοντας της ανάρτηση με το εξής σχόλιο: “Μπέρδεψαν το δημόσιο συμφέρον με τα αστειάκια του Καραμπελιά και τις υποσχέσεις στον Λιγνάδη και κατεδάφισαν το Εθνικό θέατρο. Και εις ανώτερα!”

Με αφορμή της εξέλιξη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε στις 12 Φεβρουαρίου της παραίτηση της νυν υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη: “Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές- πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία – να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση”.

Ήταν εθνομηδενιστές έχουν γίνει και αυριανιστές”, τιτλοφόρησε το κείμενό της για το ίδιο θέμα η πολιτική ομάδα “Άρδην”, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Καραμπελιάς. Το κείμενο παρουσιάζει μια αναλυτική εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα στην εκδήλωση του “Ιανού” στις 22 Μαϊου 2019 και περνά στην αντεπίθεση θέτοντας στο στόχαστρο τους… “συκοφαντικούς κάλαμους του ΣΥΡΙΖΑ” και τα… “συριζοσάιτ”.

Επί της ουσίας του θέματος των ημερών το “Άρδην” σημειώνει, με την γνωστή ιδιόλεκτο που έχει τις τελευταίες δεκαετίες υιοθετήσει: “Όσο για το κλίμα της γενικευμένης διαφθοράς, του ηθικού σχετικισμού και ηθικής σήψης, σε αυτό έχουν συμβάλει κατ’ εξοχήν η «επιτρεπτική» και δικαιωματιστική Αριστερά και Δεξιά επί δεκαετίες στη χώρα μας, όπως γνωρίζουν καλά οι Συριζαίοι κήνσορες μιας ηθικής που αφορά τον Λιγνάδη αποκλειστικά! Αυτή η ιδεολογία της ψευδοεπιτρεπτικότητας στηλιτεύεται εδώ και δεκαετίες από το Άρδην και τον Γιώργο Καραμπελιά, τόσο ώστε συχνά να μας χαρακτηρίζουν οι κάλαμοι της επιτρεπτικής Αριστεράς συντηρητικούς και αναχρονιστικούς.

Η δική μας θέση”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “είναι να βρουν το θάρρος τα θύματα να καταγγείλουν ό,τι έχουν υποστεί και στη συνέχεια η δικαιοσύνη να διερευνήσει και να τιμωρήσει όπου και όπως κρίνει τους θύτες, αλλά μόνο η δικαιοσύνη, αλλιώς περνάμε σε συνθήκες αρένας.

Ό,τι ακριβώς λέει δηλαδή και η Λίνα Μενδώνη, συνεπικουρούμενη από τον εσμό των συστημικών μέσων… Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θαύμα! Θαύμα!

Το σκίτσο-σχόλιο του Ankyr για τον σταυρό από λάδι στη βάπτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα