ΑΘΗΝΑ
06:10
|
27.04.2024
Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ λόγω της πυκνής χιονόπτωσης στην περιοχή.  Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ανδρέας Κορέτζελος, δήλωσε στην ιστοσελίδα newmoney.gr ότι το εργοστάσιο, μετά από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο μονάδες παραγωγής.

Στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων. Επιπλέον, το εργοστάσιο δεν είναι προσβάσιμο καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση – κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα – και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Για τη ζημιά στη βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ καθώς για να λειτουργήσει η εγκατάσταση που κατέρρευσε υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Κορέτζελο αυτή η εξέλιξη είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για μια επιχείρηση που βρίσκεται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης με δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς σε πλήρη εξέλιξη για τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της Λάρυμνα.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της βαρυχειμωνιάς, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.

Πηγή: newmoney.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα