ΑΘΗΝΑ
17:08
|
24.04.2024
Ένστολοι ένοπλοι έκαναν έφοδο σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Καγκάρα του Νίγηρα απαγάγοντας εκατοντάδες αγόρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μόλις μήνες μετά την απαγωγή 300 αγοριών από οικοτροφείο στην Κατσίνα, ένστολοι ένοπλοι έκαναν έφοδο σήμερα Τετάρτη (17/2), σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Καγκάρα του Νίγηρα απαγάγοντας εκατοντάδες αγόρια μπροστά στα έντρομα μάτια των ακινητοποιημένων φρουρών.

Οι ένοπλοι έκαναν επιδρομή στο Κυβερνητικό Κολέγιο Επιστημών περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα, στην Καγκάρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο γραμματέας της κρατικής κυβέρνησης του Νίγηρα, Ιμπραήμ Ματάν επιβεβαίωσε ότι οι απαγωγείς που φορούσαν στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στη σχολή και “κατατρόπωσαν τους φρουρούς ασφαλείας για να απαγάγουν τα παιδιά”.

Υπενθυμίζεται πως στο βόρειο τμήμα της χώρας δραστηριοποιείται η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, υπεύθυνη για σειρά επιθέσεων, δολοφονιών και απαγωγών με χαρακτηριστικότερη εκείνη τη απαγωγής 270 κοριτσιών το 2014 αλλά και την πιο πρόσφατη απαγωγή τον Δεκέμβριο του 2020, 300 και πλέον αγοριών από οικοτροφείο στην πολιτεία Κατσίνα.

Τα αγόρια ελευθερώθηκαν μετά από μια εβδομάδα μετακίνησης στο δάσος. Η Μπόκο Χαράμ ανέφερε ότι απήγαγε τα αγόρια για να “αποθαρρύνει τις μη ισλαμικές πρακτικές της δυτικής εκπαίδευσης”.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας μαίνεται από το 2009 κι έχει επεκταθεί σε γειτονικά κράτη, όπως το Καμερούν, τον Νίγηρα και το Τσαντ. Πάνω από 36.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κυρίως στη Νιγηρία, ενώ 3 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: Dailymail


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα