ΑΘΗΝΑ
14:22
|
16.04.2024
Οι Ιάπωνες ήθελαν γυναίκα στο “τιμόνι” της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην υπουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και επτά φορές Ολυμπιονίκης, Σέικο Χασιμότο, αναλαμβάνει επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μετά την παραίτηση του Γιοσίρο Μόρι λόγω των σεξιστικών σχολίων του.

Η Χασιμότο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Άλμπερτβιλ (1992), ενώ ήταν και πρωταθλήτρια στην ποδηλασία.

Ο 83χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσίρο Μόρι, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση ότι οι γυναίκες “μιλούν πολύ και οι συναντήσεις με τις γυναίκες μέλη του διοικητικού συμβουλίου πάντα καθυστερούν”. Αρχικά η οργανωτική επιτροπή προόριζε για αντικαταστάτη του Μόρι, έναν άλλο 80χρονο επιφανή Ιάπωνα. Πρόταση, η οποία απορρίφθηκε λόγω αντιδράσεων. Το διοικητικό συμβούλιο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο απαρτίζεται από 24 μέλη, εκ των οποίων μόλις τα πέντε είναι γυναίκες.

“Οι ακατάλληλες δηλώσεις μου προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση (…). Θέλω να παραιτηθώ από την προεδρία σήμερα” είπε ο 83χρονος παράγοντας την ημέρα της παραίτησής του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου. Πέρυσι αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα