ΑΘΗΝΑ
19:11
|
23.04.2024
Η φίλη της που φέρεται να προώθησε το βίντεο της Λατίφα καταγγέλλει ότι έχει να επικοινωνήσει μαζί της εδώ και εννιά μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο του ΒΒC στο οποίο η πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του Εμίρη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ κατήγγειλε ότι είναι φυλακισμένη σε έπαυλη εδώ και τρία χρόνια και φοβάται για τη ζωή της, υπάρχουν ανησυχίες για το αν εξακολουθεί να είναι ζωντανή, καθώς η φίλη της που τη βοήθησε στην αποτυχημένη προσπάθεια να δραπετεύσει από το Ντουμπάι, καταγγέλλει ότι έχει να επικοινωνήσει μαζί της εδώ και εννιά μήνες.

H Βρετανία από την πλευρά της, ζητά αποδείξεις για το ότι η πριγκίπισσα Λατίφα, είναι ακόμη ζωντανή, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκφράζει την ανησυχία του, μετά τη δημοσίευση του βίντεο.

Η φίλη της πριγκίπισσας, Τίνα Γιαουχιάινεν, η οποία τη βοήθησε στην απόπειρά της να δραπετεύσει και φέρεται να είναι εκείνη που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, αναφέρει πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της τους τελευταίους εννιά μήνες, αφότου δηλαδή βιντεοσκοπήθηκε η συγκλονιστική εξομολόγησή της

Η Φινλανδή γυμνάστρια, πιστεύει ότι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία της Λατίφα με τον έξω κόσμο, ενώ οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας της την ενημέρωσαν ότι το κινητό της τηλέφωνο φαίνεται να παρακολουθείται.

Η Τίνα Γιαουχιάινεν, προχώρησε ακόμη παραπέρα κάνοντας έκκληση στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι προσωπική φίλη του πατέρα της Λατίφα, να αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή της πριγκίπισσας από τη “χρυσή – φυλακή”.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αφού εξέφρασε την ανησυχία του, τόνισε ότι “παρακολουθεί στενά” την υπόθεση σε συνεργασία με τον Επίτροπο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Ανησυχούμε για αυτό”, δήλωσε την Τετάρτη (17/2) στο BBC, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομίνικ Ράαμπ.

Το βίντεο καταγράφει “μια νεαρή γυναίκα σε βαθιά αγωνία”, συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να ξέρει αν η πριγκίπισσα είναι ζωντανή και ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι θα υποβάλει σύντομα ερώτηση στα ΗΑΕ για την υπόθεση της πριγκίπισσας.

“Άλλα τμήματα του συστήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ενδέχεται επίσης να εμπλακούν όταν αναλύσουν το νέο υλικό” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Ρούπερτ Κόλβιλ.

Τέλος, δεύτερος εκπρόσωπος του ΟΗΕ, επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει έρευνα μετά την ανάλυση του βίντεο της πριγκίπισσας.

“Ο ΟΗΕ πρέπει να συναντηθεί απευθείας με εκείνους που την κρατούν και να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί” η πριγκίπισσα, δήλωσε ο Ρόντνεϊ Ντίξον, ο δικηγόρος που παρουσίασε την υπόθεση στον ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι μετά την προβολή του βίντεο, ο Ντίξον, μιλώντας στο ΒΒC απηύθυνε έκκληση σε ξένους ηγέτες να πάρουν αποστάσεις από τον εμίρη του Ντουμπάι και αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ώστε να νιώσει την πίεση και να αφήσει ελεύθερη την κόρη του.

Ο πατέρας της πριγκίπισσας Λατίφα, σεϊχης, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, είναι ένας από τους πλουσιότερους αρχηγούς κρατών στον κόσμο, κυβερνήτης του Ντουμπάι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ.

Τα ΗΑΕ έχουν στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες τα θεωρούν στρατηγικό σύμμαχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα