ΑΘΗΝΑ
06:27
|
03.10.2023
Προσήγαγαν και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Πορεία σε εξέλιξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία φοιτητών είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου φοιτητές το πρωί πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, έκαναν δακρυγόνων και προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές φοιτητών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας εναντίον φοιτητών. “Απρόκλητη επίθεση  από την αστυνομία δέχτηκαν σήμερα στο ΑΠΘ, φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία.  Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, η οποία αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα σταθεί στο πλευρό της νεολαίας και στους αγώνες της για σεβασμό και προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Posted by Νεολαία Συριζα Θεσσαλονίκης on Monday, February 22, 2021

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας


Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της σημερινής επέμβασης της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

“Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η ‘εγκληματικότητα’ μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους”, καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από μαθήτρια γυμνασίου, μητέρα στα 13

Πειρατές στον όρμο του Σαν Φρανσίσκο

Χωρίς προηγούμενο η μεταναστευτική κρίση, λέει η Μελόνι

Έρευνα της MRB για Κασσελάκη, εκλογές και ελληνοτουρκικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα