ΑΘΗΝΑ
06:59
|
24.04.2024
Tην παραίτηση της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητούν αυτή την στιγμή έξω από το υπουργείο καλλιτέχνες και υπάλληλοι του υπουργείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην παραίτηση της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητούν αυτή την στιγμή έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, εκπρόσωποι του πολιτισμού και υπαλλήλων του υπουργείου, κατηγορώντας την ότι έχει επιδείξει παροιμιώδη ανικανότητα στον χειρισμό της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε ‘Μενδώνη παραιτήσου’. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη” δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

“Απαιτούμε, δεν ζητάμε την παραίτηση της κ. Μενδώνη” δήλωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης. “Είμαστε πάρα πολλοί άνθρωποι. Ξεκινάμε από αυτό για να δούμε πώς θα μπορέσει όλο αυτό το πράγμα να εξελιχθεί, να γιγαντωθεί και να πέσει φως σε κάτι το οποίο αξίζει να πέσει φως, που αφορά τις ζωές μας, τις ψυχές μας, όλων των ηθοποιών, όλων των καλλιτεχνών, όλων των ανθρώπων που έχουν ή δεν έχουν υποφέρει. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό το πράγμα και θέλουμε εξυγίανση” τόνισε.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας την παραίτηση της υπουργού, καταγγέλλοντας ότι η υπουργός έχει επιδείξη  παροιμιώδη ανικανότητα στη διαχείριση της υπόθεσης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αποδομεί τους ισχυρισμούς της καταγγέλλοντας την επί τρεις εβδομάδες ολιγωρία και εκκωφαντική σιωπή των αρχών για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Επιπλέον, υπέρ της παραίτησης υπουργού τάσσονται πέρα από τους καλλιτέχνες και διάφοροι άλλοι φορείς του πολιτισμού, με το ΔΣ μάλιστα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να παίρνει ομόφωνη απόφαση για δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την κ. Μενδώνη να δείξει το ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας. 

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής η Λίνα Μενδώνη αποποιήθηκε την ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, ισχυριζόμενη πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της, πως τον γνώρισε το 2014 και πως πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που τους “εξαπάτησε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα