ΑΘΗΝΑ
01:00
|
28.04.2024
Κάποιοι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν 14.000 ευρώ για κατανάλωση λίγων ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ο δήμαρχος του Χιούστον καλεί την πολιτεία του Τέξας να πληρώσει αυτή τους αστρονομικούς λογαριασμούς ρεύματος που έχουν λάβει κάποιοι κάτοικοι μετά τον χιονιά και τον σφοδρό κύμα κακοκαιρίας της περασμένη εβδομάδας. “Οι λογαριασμοί να σταλούν απευθείας στην πολιτεία του Τέξας”, δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. Κάτοικοι της πολιτείας του Τέξας καταγγέλλουν ότι καλούνται να πληρώσουν έως και 16.000 δολάρια (σ.σ. περίπου 14.000 ευρώ) για κατανάλωση ρεύματος τεσσάρων με πέντε ημερών.

Η πολιτεία, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει ήπιους χειμώνες, καλύφθηκε στο μεγαλύτερος της μέρος από χιόνι. Σε ορισμένα τμήματα του Τέξας, η θερμοκρασία έπεσε έως τους -18 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ 30ετίας. Το πρωτοφανές για την εποχή κρύο στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 70 ανθρώπων ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια σπίτια βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των χιονοπτώσεων και των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές για να αποφύγουν την υπερφόρτωση του δικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Το κρύο έχει υποχωρήσει, αλλά πολλοί Τεξανοί πρέπει να βράζουν το νερό πριν το καταναλώσουν καθώς υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι αγωγοί και οι υποδομές υδροδότησης από την κακοκαιρία. Το απόγευμα της Κυριακής χθες υπήρχαν ακόμη 30.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας είναι πλήρως απελευθερωμένη δίνοντας θεωρητικά στους πελάτες να επιλέξουν από έναν μεγάλο αριθμό παρόχων. Οι κατά κύριο λόγο ιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν στους καταναλωτές συμβόλαια τόσο σε τιμές χονδρικής – που είναι κυμαινόμενες-  όσο και σταθερές. Τα συμβόλαια χονδρικής είναι ελκυστικά για τους καταναλωτές, αλλά με το που ήρθε η κακοκαιρία και ο χιονιάς είδαν τους λογαριασμούς τους να εκτινάσσονται στα ύψη.

Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν ήταν προετοιμασμένες για να παράγουν σε συνθήκες ψύχους. Το Συμβούλιο Αξιοπιστίας Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τέξας κατηγορείται ότι δεν ήταν προετοιμασμένο να ανταπεξέλθει στην αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα