ΑΘΗΝΑ
23:27
|
26.04.2024
Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα στον εισαγγελέα ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα καταγγελιών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Ο κ. Μπιμπίλας μετέβη στην εισαγγελία Πρωτοδικών και είχε μαζί του τον φάκελο με όλα τα στοιχεία από τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο. Παρέδωσε τα ονόματα θυμάτων και θυτών, ενώ κατέθεσε και ο ίδιος όλα όσα γνωρίζει, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. “Άρχισε η διαδικασία. Τον ρόλο έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, μην περιμένετε λεπτομέρειες. Ο δρόμος ανήκει στη Δικαιοσύνη”, είπε χαρακτηριστικά κ . Μπιμπίλας κατά την έξοδό του από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο συνελήφθη ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον αρμόδιο ανακριτή την Τετάρτη κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας.

Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη ενός ακόμη ηθοποιού που κατηγορείται για υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων.  Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για έναν άνδρα ο οποίος φοίτησε δίπλα στον Δημήτρη Λιγνάδη και οι Αρχές αναμένεται να κινηθούν ταχύτατα καθώς το αδίκημα παραγράφεται τον Μάιο.

Το υλικό που παρέδωσε κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται “ενεργά” αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα