ΑΘΗΝΑ
02:20
|
06.06.2026
Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το θάνατο του Ιταλού πρέσβη και ενός αστυνομικού στο Κονγκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το θάνατο του Ιταλού πρέσβη στο Κονγκό και ενός αστυνομικού  κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε το συλλυπητήριά του στον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην Ιταλία και το ιταλικό ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Ιταλού Πρέσβη στο Κονγκό και ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ. Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ιταλό ΥΠΕΞ L.Di Maio στο περιθώριο του ΣΕΥ ΕΕ» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως η θανατηφόρα επίθεση έγινε σήμερα στις 10.15π.μ (τοπική ώρα) σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στην πόλη Γκόμα (ανατολικά), με αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου πρέσβη Λούκα Ατανάσιο, ενός 30χρονου Ιταλού αξιωματικού και ενός ακόμη άνδρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή Λιβανέζου Προέδρου για το Ιράν αντί… για το Ισραήλ που βομβαρδίζει

«Νιετ» του Πούτιν στον Ζελένσκι για συνάντηση

Σχόλιο Ράμα για το επενδυτικό σχέδιο του ζεύγους Κούσνερ-Τραμπ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον Κουβανό πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα