ΑΘΗΝΑ
18:52
|
26.04.2024
Συνθήματα κατά των ΜΑΤ στα ΑΕΙ, για την υπόθεση Λιγνάδη και υπέρ του Κουφοντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι.

Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, τη βίαιη καταστολή διαμαρτυρίας φοιτητών χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στον χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη .

Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως “Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες”, στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην επέμβαση της Αστυνομίας τη Δευτέρα στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι “ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί” και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού .

Ν. Κεραμέως: Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε

“Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας”. Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια κατά του τηλεοπτικού σταθμού Αction24, και την οποία οι αστυνομικές αρχές συνδέουν με ομάδα αντιεξουσιαστών που έχουν οργανώσει παρόμοιες ακτιβιστικές ενέργειες στο πλαίσιο υποστήριξης του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα