ΑΘΗΝΑ
03:59
|
08.07.2024
Η Γουιάνα γίνεται η 33η χώρα στον κόσμο που καταχωρίζει το ρωσικό εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη Δημοκρατία της Κιργιζίας και το υπουργείο Υγείας της Γουιάνας ανακοίνωσε ότι ενέκρινε στη χώρα για επείγουσα χρήση, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Έτσι η Γουιάνα γίνεται η 33η χώρα στον κόσμο που καταχωρίζει το ρωσικό εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το Sputnik V είναι ένα από τα τρία κορυφαία εμβόλια κατά του κορονοϊού στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των εγκρίσεων που λαμβάνει από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές.

“Οι χώρες της Νότιας Αμερικής συνεχίζουν να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το Sputnik V και σήμερα ανακοινώνουμε την καταχώριση του εμβολίου στη Γουιάνα. Συνολικά, έχει εγκριθεί τώρα σε 33 χώρες, συμβάλλοντας σημαντικά στην παγκόσμια καταπολέμηση της πανδημίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Το Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Σερβία, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα, την Παραγουάη, το Τουρκμενιστάν, την Ουγγαρία, τα ΗΑΕ, το Ιράν, τη Δημοκρατία της Γουινέας, την Τυνησία, την Αρμενία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα, τη Σερβία, τη Βοσνία, τον Λίβανο, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, τη Μογγολία, το Μπαχρέιν, το Μαυροβούνιο, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Γκαμπόν, τον Άγιο Μαρίνο, την Γκάνα και το Κιργιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της έγκρισης χρήσης του Sputnik V τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας,  Ιγκόρ Μάτοβιτς, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο ΕΜΑ για το ρωσικό εμβόλιο, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τις διαδικασίες εμβολιασμού με την αγορά του ρωσικού εμβολίου

200.000 δόσεις παραδόθηκαν στο Μεξικό

Eπιπλέον, το Μεξικό, η πρώτη χώρα της Βόρειας Αμερικής που ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik V, παρέλαβε την πρώτες παρτίδες των δόσεων σήμερα Τρίτη (23/2).

Η χώρα παρέλαβε 200.000 δόσεις, με τη Ρωσία να στέλνει συνολικά 24 εκατομμύρια δόσεις ώστε να εμβολιαστούν 12 εκατομμύρια Μεξικανοί.

Ο εμβολιασμός των Μεξικανών πολιτών με το Sputnik V στο Μεξικό αναμένεται να ξεκινήσει, αύριο, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπραρντ ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της άφιξης των παρτίδων του εμβολίου στη χώρα.

To Ιράν θα παράγει 40 εκατ. δόσεις ετησίως

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ιρανικής κυβέρνησης Ali Rabiei, ενημέρωσε πως η κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου, με το Ιράν μπορεί να ανέλθει σε 40 εκατομμύρια δόσεις ετησίως.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κοινή παραγωγή του εμβολίου θα ξεκινήσει την 21η Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Ινστιτούτου Ερευνών Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το εμβόλιο, με ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες του Ιράν.

“Το Ιράν θα είναι ένα από τα πέντε κέντρα όπου θα παράγεται το Sputnik V –εκτός Ρωσίας– και αναμένεται να παράγει περί τα 40 εκατομμύρια δόσεις ετησίως” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στο Ιράν, οι εμβολιασμοί με το Sputnik V άρχισαν στις 9 Φεβρουαρίου. Την επόμενη, κιόλας, ημέρα, ο Ιρανός πρέσβης στη Ρωσία, Καζέμ Ζαλαλί, γνωστοποίησε πως οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά και την από κοινού παραγωγή του Sputnik V στο Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου

Ένας Άι Βασίλης στον Λευκό Οίκο

50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

ΗΠΑ: Ακραία ζέστη στις ΗΠΑ – Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν τα δυτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα