ΑΘΗΝΑ
00:51
|
27.04.2024
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κίριλ Ντμιτρίεφ, το Κάιρο χορήγησε άδεια έκτακτης χρήσης για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, σήμερα, Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας την είδηση που αρχικά κυκλοφόρησε από την αιγυπτιακή αρχή φαρμάκων.

“Η Αίγυπτος είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Μέσης Ανατολής και η απόφαση της αιγυπτιακής αρχής φαρμάκων να συμπεριλάβει το Sputnik V στο εθνικό χαρτοφυλάκιο εμβολίων αποδεικνύει την εκτίμηση της στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Το Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός των εγγραφών θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες καθώς το ρωσικό εμβόλιο αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο”, σημείωσε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Μέχρι σήμερα, η Αίγυπτος έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια κατά της COVID-19, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να έχουν προηγουμένως δώσει το πράσινο φως στο εμβόλια της AstraZeneca και τα κινεζικά Covidshield και Sinopharm.

Το Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Σερβία, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα, την Παραγουάη, το Τουρκμενιστάν, την Ουγγαρία, τα ΗΑΕ, το Ιράν, τη Δημοκρατία της Γουινέας, την Τυνησία, την Αρμενία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα, τη Σερβία, τη Βοσνία, τον Λίβανο, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, τη Μογγολία, το Μπαχρέιν, το Μαυροβούνιο, τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Γκαμπόν, τον Άγιο Μαρίνο, την Γκάνα και το Κιργιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της έγκρισης χρήσης του Sputnik V τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας,  Ιγκόρ Μάτοβιτς, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο ΕΜΑ για το ρωσικό εμβόλιο, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τις διαδικασίες εμβολιασμού με την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα