ΑΘΗΝΑ
07:17
|
21.05.2024
Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΟΛΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας και το οποίο κύλησε ειρηνικά, με τους συμμετέχοντες να διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί το πρόσφατο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη του υπουργείου Παιδείας.  

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

This image has an empty alt attribute; its file name is panekpaideutiko-2-1024x682.jpg

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές».

Σημειώνεται πως με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα». Οι συρμοί διέρχονταν κανονικά χωρίς ωστόσο να κάνουν στάση, ενώ άνοιξαν κατόπιν της ολοκλήρωσης του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, και στο πλαίσιο κατάληψης από φοιτητές της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε κρεσέντο καταστολής, με αποκορύφωμα τον βασανισμό προσαχθέντα σε κοινή θέα, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN Greece, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα