ΑΘΗΝΑ
08:29
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι υπέγραψαν την επιστολή των 285.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την επιστολή-καταπέλτη των 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού που ζητούν κάθαρση και διαφάνεια στα Αρσάκεια σχετικά με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης ανεβάζει τους τόνους της διαμάχης προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι υπέγραψαν την επιστολή.

Έτσι ο κ. Μπαμπινιώτης εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν άμεσα οι 285 υπογράφοντες ώστε να ερευνηθούν, όπως ισχυρίζεται, “εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους”.

Στη συνέχεια της επιστολής διαμηνύει ότι η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, “όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών”.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας:

“Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο ‘in.gr’.

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαριου 2021.
Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας ‘in.gr’ και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.


Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας”

Υπενθυμίζεται ότι κταγγελία για τα πεπραγμένα στο Αρσάκειο του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται ό,τι υπάρχει εδώ και τριάντα χρόνια. Σύμφωνα με τους 285 το σχολείο οφείλει να ερευνήσει αντί να αποφεύγει τις ευθύνες του σιωπώντας ή, όπως έκανε ο κ. Μπαμπινιώτης, δηλώνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα.

Με την επιστολή τους οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού ζητούν από όλους τους υπευθύνους/ες, εντός και εκτός Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα εξής:

-Να διερευνηθούν τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου αλλά και η σύνδεσή τους με δικαστικές και αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου. Για εμάς άλλωστε αποτελεί εδραία γνώση πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.
-Να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη που τους αναλογεί, με την οριστική απομάκρυνση των καθηγητών εκείνων που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά, αν ασκούν ακόμα το εκπαιδευτικό λειτούργημα στα Αρσάκεια Σχολεία.
-Να δημιουργηθεί σύστημα ανώνυμης αναφοράς περιστατικών που προσβάλλουν την προσωπικότητα και τη γενετήσια αξιοπρέπεια ή θίγουν με άλλο τρόπο την παιδαγωγική εμπειρία των μαθητών/τριών, καθώς και να τεθεί σε εφαρμογή κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος θα οριοθετεί τις πρακτικές που είναι αποδεκτές και μη στον χώρο του σχολείου και θα
περιγράφει τις νομικές ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα μετά από αναφορές περιστατικών συναισθηματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης για την καταπολέμησή τους. Αυτές οι ενέργειες ιδανικό θα ήταν να συνδυαστούν με τη μέριμνα για την ευαισθητοποιημένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών.
-Το σχολείο να ερευνήσει και να συμβάλει στην καταγραφή σχετικών περιστατικών, καθώς και να εξασφαλίσει την ανοιχτή πρόσβαση στα αποτελέσματα των σχετικών διαδικασιών, χάριν διαφάνειας, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων μερών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα