ΑΘΗΝΑ
07:01
|
25.04.2024
Φώναζαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην Αρμενία μετά τη μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν με τη στρατιωτική ηγεσία και την απόφαση του πρώτου να “καρατομήσει” υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχος. Ο στρατός της Αρμενίας ζητεί επιτακτικά την παραίτηση του Πασινιάν, ο οποίος χαρακτηρίζει τις εν λόγω ενέργειες ως “απόπειρα πραξικοπήματος”.

Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Sputnik μετέδωσε ότι ομάδα υποστηρικτών της αντιπολίτευσης εισέβαλε το πρωί σε κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα Γερεβάν. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο χολ του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία πολλών υπουργείων. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Πασινιάν και καλούσαν τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

Η διαμαρτυρία κράτησε λίγα λεπτά και οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Βίντεο από τη διαμαρτυρία στο Γερεβάν αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Αρμενίας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να απέχουν από μία εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άτομα με δάδες στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Γερεβάν ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν και την επανάκτηση του ελέγχου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Ελεύθερη και ανεξάρτητη Αρμενία” και “Να ξαναπάρουμε τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ” ήταν δύο από τα βασικά συνθήματα των διαδηλωτών και υποστηρικτών του δεξιού, εθνικιστικού κόμματος Sasna Tsrer.

Πηγή: Sputniknews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα