ΑΘΗΝΑ
14:38
|
28.01.2022
Φώναζαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην Αρμενία μετά τη μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν με τη στρατιωτική ηγεσία και την απόφαση του πρώτου να “καρατομήσει” υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχος. Ο στρατός της Αρμενίας ζητεί επιτακτικά την παραίτηση του Πασινιάν, ο οποίος χαρακτηρίζει τις εν λόγω ενέργειες ως “απόπειρα πραξικοπήματος”.

Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Sputnik μετέδωσε ότι ομάδα υποστηρικτών της αντιπολίτευσης εισέβαλε το πρωί σε κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα Γερεβάν. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο χολ του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία πολλών υπουργείων. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Πασινιάν και καλούσαν τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

Η διαμαρτυρία κράτησε λίγα λεπτά και οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Βίντεο από τη διαμαρτυρία στο Γερεβάν αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Αρμενίας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να απέχουν από μία εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άτομα με δάδες στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Γερεβάν ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν και την επανάκτηση του ελέγχου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Ελεύθερη και ανεξάρτητη Αρμενία” και “Να ξαναπάρουμε τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ” ήταν δύο από τα βασικά συνθήματα των διαδηλωτών και υποστηρικτών του δεξιού, εθνικιστικού κόμματος Sasna Tsrer.

Πηγή: Sputniknews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Το «Χρήσιμο Σχολείο» και ο χαμός ενός 18χρονου σε εργοτάξιο

Ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών κατά τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex

«Παρακολουθήσεις και Διώξεις Δημοσιογράφων: Ανησυχία για το μέλλον της Ελευθερίας του Τύπου»

Επικρίσεις κατά Φον ντερ Λάιεν για το ντιλ με Pfizer

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα