ΑΘΗΝΑ
06:55
|
05.05.2024
Τουλάχιστον δέκα ρουκέτες έπληξαν τη βάση όπου σταθμεύουν και αμερικανικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δέκα ρουκέτες έπληξαν την αεροπορική βάση Αΐν αλ-Άσαντ του Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανικές και ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ ήταν η δεύτερη επίθεση αυτού του είδους σε διάστημα ενός μηνός ενώ συνέβη δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου Α΄ στο Ιράκ.

Η ιρακινή στρατιωτική ηγεσία δήλωσε ότι δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές από την επίθεση αλλά δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, αξιωματούχος της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τουλάχιστον 13 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση, η οποία βρίσκεται στη δυτική επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ. Ένας άλλος μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσαν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Μπαϊαντέρ, δυτικά της Βαγδάτης.

Ο Πάπας μεταβαίνει στο Ιράκ στις 5 Μαρτίου για μια τριήμερη επίσκεψη παρά τις ανησυχίες για την κατάσταση της ασφάλειας σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στις 16 Φεβρουαρίου επίθεση με ρουκέτες σε δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ προκάλεσε τον θάνατο ενός πολίτη εργολάβου και τον τραυματισμό ενός μέλους των αμερικανικών δυνάμεων.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα