ΑΘΗΝΑ
05:30
|
24.04.2024
Η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα θα κριθεί αύριο, σε σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ της μετάθεσης ευθυνών από την Πολιτεία, στην υπόθεση του κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ μετέβη πήγε σήμερα στην Εισαγγελέα Λαμίας, στην οποία ήδη είχε υποβληθεί αίτημα αναστολής ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, ενώ παράλληλα κατατέθηκε αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για επανεξέταση της απόφασης που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου. 

Η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια για τα περισσότερα αιτήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα θα κριθεί αύριο, σε σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών. 

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, υπογράφουν η Ιωάννα Κούρτοβικ και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται τη στιγμή που ο Δημ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην 55η ημέρα απεργίας πείνας και στην 9η ημέρα απεργίας δίψας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα άμεσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα