ΑΘΗΝΑ
03:05
|
20.04.2024
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας θα εξετάσει σήμερα μετά το μεσημέρι το αίτημα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας θα εξετάσει σήμερα μετά το μεσημέρι το αίτημα που υπέβαλε χθες διά των συνηγόρων του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Το αίτημα του κρατούμενου που υπογράφεται από τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνώντον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι αναμένεται να παραστούν στη σημερινή διαδικασία, υποβλήθηκε χθες.

Μέσω του αιτήματος επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης της ποινής μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται τη στιγμή που ο Δημ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην 55η ημέρα απεργίας πείνας και στην 9η ημέρα απεργίας δίψας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα άμεσα.

Η συνήγορος του απεργού πείνας Ιωάννα Κούρτοβικ κάλεσε, ακόμη, την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε.  “Τις τελευταίες μέρες μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μία διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου” υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, καθώς δεν έχει έχει φάει τίποτα εδώ και 56 μέρες, ούτε έχει πιει νερό εδώ και 11 μέρες.

Η κ. Κούρτοβικ έχει επανηλλειμένα κατηγορήσει τη Σοφία Νικολάου ότι “ψεύδεται” και “εμπαίζει” τόσο την ίδια όσο και τον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα