ΑΘΗΝΑ
00:51
|
24.04.2024
O EMA ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ανακοίνωσε πως προχωρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την έγκριση του εμβολίου για χρήση στην ΕΕ καθώς η ανάγκη χρήσης του εμβολίου στην Ευρώπη έχει καταστεί σαφής από επιστήμονες, πολίτες, επιχειρηματικούς και πολιτικούς ηγέτες, ανέφερεται στον λογαριασμό του εμβολίου στο Twitter.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ χαιρέτισε την έναρξη της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι η RDIF παρείχε στον EMA πλήρη στοιχεία για το εμβόλιο, “το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 40 χώρες”.

H Ρωσία από την πλευρά της δήλωσε χθες Πέμπτη ότι στην περίπτωση που λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ, θα είναι σε θέση να προμηθεύσει την ΕΕ με εμβόλια για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

“Το Sputnik V μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών στην Ευρώπη και προσβλέπουμε σε μια ενδελεχή αναθεώρηση των δεδομένων από την CHMP [Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA]. Οι συνεργασίες για τα εμβόλια πρέπει να υπερβαίνουν την πολιτική και η συνεργασία με τον EMA είναι ένα τέλειο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι κοινές προσπάθειες  είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πανδημίας. Μετά την έγκριση του EMA, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021” δήλωσε ο Ντμίτριεφ σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τον EMA, η ακριβής ημερομηνία για την έγκριση του Sputnik V δεν μπορεί να προβλεφθεί στην παρούσα φάση, αν και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι  η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει λιγότερο απ’ ό,τι συνηθίζεται. 

“Ο EMA αξιολογήσει τα δεδομένα, όπως αυτά θα δίνονται, για να αποφασίσει εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

“Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως έχουμε αρκετά στοιχεία στη διάθεσή μας για την επίσημη έγκριση της αίτησης” προστίθεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη (4/3).

“Ο EMA θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα. Ο EMA δεν μπορεί να προβλέψει τα συνολικό χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από το κανονικό για την αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης αίτησης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα