ΑΘΗΝΑ
08:52
|
26.04.2024
Καμία οργάνωση δεν έχει ως τώρα αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.
Civilians carry the dead body of a man killed in a car bomb explosion near a hotel in Mogadishu, Somalia March 28, 2019. REUTERS/Feisal Omar - RC1372DC3F10
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού που ήταν τοποθετημένη ακριβώς έξω από ένα εστιατόριο κοντά στο λιμάνι της πρωτεύουσας Σομαλίας Μογκαντίσου αργά την Παρασκευή, δήλωσε γιατρός και μέλος της πρωτοβουλίας παροχής υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης AAMIN Ambulance στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Καμία οργάνωση δεν έχει ως τώρα αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ συχνά πραγματοποιεί τέτοιου είδους βομβιστικές ενέργειες ως μέρος της εκστρατείας της για την ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης και την εδραίωση της δικής της κυριαρχίας.

Ωστόσο, η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στον πρόεδρο Αμπντουλαχί Μοχάμεντ και την αντιπολίτευση, η οποία τον κατηγορεί για υφαρπαγή της εξουσίας και αυταρχισμό, είναι ένας ακόμη παράγοντας που έχει συμβάλει στην περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.

Πηγές:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα