ΑΘΗΝΑ
00:22
|
16.04.2021
“Αυτή η περίεργη στάση ανοχής του Υπουργείου βλάπτει πολύ σοβαρά το σχολείο” - Επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και στον Πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αδράνεια και ανοχή στην αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών στα Αρσάκεια Σχολεία καταλογίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) στο υπουργείο Παιδείας και την υπουργό Νίκη Κεραμέως, ενώ ζητά τον διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των σχολείων.

Ειδικότερα, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα εξώδικη-πρόσκληση-διαμαρτυρία προς την υπουργό Παιδείας, λόγω της αδράνειας που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών στα Αρσάκεια Σχολεία από τον εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ενδεχομένως και από άλλα στελέχη του σχολείου.

Σύμφωνα με την ΟΙΛΕ η αδράνεια-απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να παρέμβει συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές καταγγελίες και μαρτυρίες και ότι έχει εκδοθεί Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στο οποίο γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην διαχρονική εγκληματική δράση του εν λόγω. Όπως αναφέρει η εξώδικη διαμαρτυρία μας, αυτή η περίεργη στάση ανοχής του Υπουργείου βλάπτει πολύ σοβαρά το σχολείο, καθώς διασύρονται εκπαιδευτικοί και διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του, ενώ αποθρασύνονται όσοι επιδιώκουν να συγκαλυφθεί το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο.

 Όπως αναφέρει η εξώδικη διαμαρτυρία “αυτή η περίεργη στάση ανοχής του υπουργείου βλάπτει πολύ σοβαρά το σχολείο, καθώς διασύρονται εκπαιδευτικοί και διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του, ενώ αποθρασύνονται όσοι επιδιώκουν να συγκαλυφθεί το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο”.

Η Ομοσπονδία μέσω της εξώδικης αυτής πρόσκλησης-διαμαρτυρίας ζητεί από την κ. Κεραμέως να προχωρήσει σε άμεσο διοικητικό-οικονομικό έλεγχο των Αρσακείων Σχολείων και να διερευνήσει την εργασιακή σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη (ή όποιου άλλου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης) με το σχολείο.

Κουρουτός σε πρωθυπουργό: “Αναλάβετε τις ευθύνες σας” 

Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός ζητεί από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποβληθούν από την εκπαίδευση όσοι συγκαλύπτουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ. Στην επιστολή αυτή αναφέρει, μεταξύ άλλων, για όσους επιχειρούν να συγκαλύψουν τις μαρτυρίες και καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών:

“Δυστυχώς, Κύριε Πρωθυπουργέ (…) κάποιοι, αντί να εστιάσουν στην κάθαρση, στην απομόνωση και στην τιμωρία των υπαιτίων επέλεξαν την «εργαλειοποίηση» του θέματος επενδύοντας στον αποπροσανατολισμό και τη συσκότιση της πραγματικότητας είτε για να ενισχύσουν τη σύγχυση και τη γενίκευση της κοινωνικής αδιαφορίας, είτε για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες οι οποίες αποδεικνύονται διαχρονικές και εξαιρετικά βαρύτατες”.

Κατήγγειλε την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την επιχείρηση εκφοβισμού όσων καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης εκ μέρους της ηγεσίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Μπαμπινιώτη: “Η προκλητική αδράνεια και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας πλήττει ανυπολόγιστα την ουσιαστική αλλά και συμβολική λειτουργία του ιστορικού αυτού εκπαιδευτηρίου, τη στιγμή που αφήνει «ανέγγιχτα» τα όσα καταμαρτυρούνται και καταγγέλλονται από δεκάδες πρώην μαθητές των Αρσακείων στη δημόσια σφαίρα (…) Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής κωφεύει. Αντιθέτως,  αναδύεται μια πανικόβλητη προσπάθεια συγκάλυψης και εκφοβισμού αφού  ο κ. Μπαμπινιώτης, αντί να πρωτοστατεί στις ενέργειες κάθαρσης επιτίθεται εμμονικά κατά όσων καταγγέλλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Γιατί άραγε;”

Τέλος, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη, ώστε να απομακρυνθούν από την εκπαίδευση όσοι εμπλέκονται σε τέτοια φαινόμενα:

Οφείλετε να μεριμνήσετε, ώστε όλοι όσοι επιχειρούν να συγκαλύψουν ή  αδρανούν ή  ολιγωρούν να πράξουν τα δέοντα απέναντι σε ειδεχθείς πράξεις,  απαιτείται να πάψουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Πολιτείας. Η απομόνωση  και η απομάκρυνσή τους από τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή για την κάθαρση και την απόδοση δικαιοσύνης στις παιδικές και εφηβικές ψυχές που τραυματίστηκαν από ‘ευπρεπείς’ ασυνείδητους που δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι ελέω της σιωπής και της θεσμικής αδιαφορίας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα