ΑΘΗΝΑ
00:07
|
24.04.2024
Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να συγκεντρώνονται με άλλους εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πλήρως εμβολιασμένοι (τουτέστιν με δύο δόσεις) Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται με άλλους εμβολιασμένους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις, σύμφωνα με την πολυαναμενόμενη οδηγία που εξέδωσε σήμερα 8 Μαρτίου ο ομοσπονδιακός οργανισμός CDC (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης).

Οι συστάσεις αναφέρουν επίσης ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συναντηθούν με τον ίδιο τρόπο, με άτομα που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για σοβαρή ασθένεια, όπως στην περίπτωση που εμβολιασμένοι παππούδες επιθυμουν να επισκεφθούν υγιή παιδιά και εγγόνια τους.

Η οδηγία βγήκε ως απάντηση στα όλο και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με όσους εμβολιάζονται, καθώς πολλοί ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και αναρωτιούνται πλέον αν αυτό τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, ώστε να επισκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους, να ταξιδεύουν ή να κάνουν άλλα πράγματα, όπως έκαναν πριν από την πανδημία του Covid-19.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ένα άτομο θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της τελευταίας απαιτούμενης δόσης εμβολίου. Περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή μόνο το 9% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν εμβολιαστεί πλήρως με ένα ομοσπονδιακά εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το CDC.

Πηγές: ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα