ΑΘΗΝΑ
02:37
|
18.01.2022
Μία Γυναίκα, ορθόδοξη Ουκρανή, πρεσβυτέρα, μιλάει για τις επιθέσεις που δέχτηκε και απευθύνεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσα αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας, στις κατά τόπους ενορίες, απέναντι σε διώξεις και επιθέσεις που διαρκούν χρόνια, γίνονται εμφανή από όσα διηγήθηκε, πρόσφατα, στην κάμερα, η πρεσβυτέρα Ιουλιανή Ταμπορόβετς, που παρέστη έγκυος σε λειτουργίες υπό διωγμόν και γέννησε την ώρα που οι εκλεκτοί των εθνικιστών και των νεοναζί καταλάμβαναν την ενορία της.

Τη συνέντευξη αλιεύσαμε στο κανάλι του youtube, ομάδας Ορθόδοξων δημοσιογράφων, και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Στο βίντεο, η πρεσβυτέρα Ιουλιανή Ταμπορόβετς, που ζει στο χωριό Μπερέστιε της περιοχής Ρίβνε της Ουκρανίας, μιλά για την ενορία της, τις επιθέσεις και καταλήψεις, και την προσπάθεια υπεράσπισης. Πως ξυλοκόπησαν επανειλλημένα τον ιερέα, πως διαπόμπευαν κι έφτυναν τους πιστούς, πως κάνανε γραφείο την Αγία Τράπεζα εν ώρα λειτουργίας… «έρχονταν με την αστυνομία.. έδειραν γέροντες, τραβούσαν τις κοπέλλες από τα μαλλιά.. Πάμε τώρα σε μια καλύβα για προσευχή και πάλι μας περιμένουν… Δεν μας επέτρεπαν καν να αγοράσουμε γη για να κτίσουμε ναό.. Μας πήραν και το νεκροταφείο, πρέπει να μας ανοίξει ο σχισματικός για να θάψουμε τους νεκρούς μας…».

Η γενναία γυναίκα απευθύνεται και στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Όταν θα κοιτάς τον Θεό στα μάτια, τι θα Του πεις;», αναρωτιέται. «Είναι φοβερό αυτό που έκανε, πόσα δάκρυα χύθηκαν, χύθηκε αίμα…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεφάλαια 14,3 εκ. ευρώ για το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου διαθέτει το υπουργείο Πολιτισμού

22 ΓΕΝΑΡΗ – Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

Νέο κρούσμα βίας ανηλίκων σε λύκειο της Θεσσαλονίκης

Δάντης: «Άντε σιχαμένες, είστε πιο αισχρά αρσενικά κι από άντρες τελικά»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα