ΑΘΗΝΑ
22:44
|
25.04.2024
Και για πρώτη φορά μεταμεσονύχτια συνέλευση έξω από το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δικηγόροι, δημοσιογράφοι και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν λίγο μετά τις 22.30. Οι φοιτητές αντέδρασαν με πανηγυρικά συνθήματα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100 φοιτητές και φοιτήτριες έσπασαν την απαγόρευση και πήγαν από τη Σχολή Θεάτρου με πορεία στην Πρυτανεία. Η αστυνομία τους επιτέθηκε με χημικά για να μην μπουν στο πανεπιστήμιο, παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να περάσουν.

Έκτακτο: 100 φοιτητές και φοιτήτριες έσπασαν την απαγόρευση και ήρθαν από τη Σχολή Θεάτρου με πορεία στην Πρυτανεία. Η…

Posted by Chris Avramidis on Monday, March 8, 2021

Και μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποίησαν όλοι οι φοιτητές συνέλευση έξω από το κτίριο της διοίκησης.

Έχετε ξαναδεί αυθόρμητη μεταμεσονύχτια συνέλευση 300 ανθρώπων?Η αστυνομία μπορεί να απέτυχε για 2η φορά να εκκενώσει…

Posted by Chris Avramidis on Monday, March 8, 2021

Πέριξ του πανεπιστημίου έγιναν και 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση στο ίδρυμα. Σύμφωνα με το voria.gr η μία από τις πέντε προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο 23χρονος συνελήφθη έξω από το ΑΠΘ για παράβαση περί όπλων και απείθεια. Οι υπόλοιπο τέσσερις προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι. Και στα πέντε άτομα κόπηκαν πρόστιμα για παράβαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Σπίρτζης: Επιχείρηση τρόμου και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει …. οι αύρες που άρον άρον μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με το σώμα των πραιτοριανών Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη επιχειρούν στο ΑΠΘ, για να αντιμετωπίσουν την κατάληψη φοιτητών ενάντια στον νόμο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως”, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

“Μετά τη Νέα Σμύρνη, στο ΑΠΘ και πάλι η στοχοποίηση της νεολαίας της χώρας μας. Τα σώματα πραιτοριανών των κ.κ. Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδη έχουν αποκλείσει όλες  τις σχολές της Θεσσαλονίκης ακόμη και όσες είναι έξω από το campus του Πανεπιστημίου. Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μία σύσκεψη, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο. Πριν λίγη ώρα το μυστήριο λύθηκε. Αντιπερισπασμός με έφοδο στο ΑΠΘ και επιχείρηση τρόμου, καταστολής και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας.

Την ώρα που εκατοντάδες  συμπολίτες μας από την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν βρίσκουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αθήνα,

Την ώρα που είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πέντε μήνες σε lockdown για το τρίτο κύμα, με αυξητικά αποτελέσματα, Την ώρα που έβαλαν την οικονομία μας ξανά σε βαθιά ύφεση, με απίστευτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, Την ώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, οι κ.κ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης βαρούν το δικό τους βιολί.

Μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τρομοκρατούν. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σχεδιάζει αντιπερισπασμούς και να επενδύει διαρκώς στην τεχνητή όξυνση και το κλίμα διχασμού, μήπως και κρύψει τα αδιέξοδά της στην πανδημία και την οικονομία. Την καλούμε να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της τρομοκράτησης της κοινωνίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της βίας” καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα