ΑΘΗΝΑ
20:42
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 98 νεκροί και 615 τραυματίες είναι ο νέος τραγικός απολογισμός των φονικών εκρήξεων που ισοπέδωσαν ένα στρατόπεδο και τις γειτονικές συνοικίες στην Μπάτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 98 νεκροί και 615 τραυματίες είναι ο νέος τραγικός απολογισμός των φονικών εκρήξεων που ισοπέδωσαν ένα στρατόπεδο και συνοικίες στην Μπάτα, συγκλονίζοντας την Ισημερινή Γουινέα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, της χώρας.

Επίσης, πάνω από 615 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, που ξεκίνησαν από μια φωτιά στη στρατιωτική βάση Νκόα Ντόμα παγώνοντας την παράκτια πόλη της Μπάτα την Κυριακή (7/3) το απόγευμα καθώς ο καπνός και η σκόνη υψώνονταν στον ουρανό και τα συντρίμμια γέμιζαν τους δρόμους.

Ωστόσο, εθελοντές συνεχίζουν να αναζητούν σορούς στα συντρίμμια

Επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την Άμυνα και την Ασφάλεια, γιο του προέδρου, Τεοντόρο Νγκεμά Ομπιάνγκ Μανγκ, το υπουργείο Υγείας ανέβασε τον απολογισμό των νεκρών σε 98.

Από τους τραυματίες, 299 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, τόνισε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο πρόεδρος Τεοντόρο Ομπιάνγκ Νγκεμό, που κυβερνά αυτή τη μικρή κεντροαφρικανική χώρα, πρώην ισπανική αποικία, με σιδηρά πυγμή για σχεδόν 42 χρόνια, επέρριψε την ευθύνη σε αγρότες της περιοχής που έκαιγαν τα χωράφια τους, κατηγορώντας για “αμέλεια” τους στρατιωτικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση του οπλοστασίου του στρατοπέδου στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Οι τρομακτικές εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών το απόγευμα, ισοπέδωσαν τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου που στέγαζαν τις ειδικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της χωροφυλακής καθώς και τις οικογένειές τους και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πάρα πολλά σπίτια γειτονικών συνοικιών.

“Έπειτα από τις καταστροφικές εκρήξεις στην Μπάτα […] η Ισπανία θα προχωρήσει στην άμεση αποστολή φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας”, δήλωσε σε tweet της η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλες Λάγια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα