ΑΘΗΝΑ
22:48
|
19.04.2024
Άγνωστα ακόμα τα αδικήματα που τους βαρύνουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Νωρίτερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, είχε γνωστοποιήσει ότι από τους 33 προσαχθέντες “οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο”.

Νωρίτερα, συγκέντρωση ενάντια στην επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι.  Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία μπροστά από τη Σχολή Θεάτρου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στήσει φραγμό στην οδό Ιασωνίδου και δεν τους επέτρεπαν να προσεγγίσουν το ΑΠΘ. Μια δεύτερη πορεία πραγματοποιείται στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους, όπου είναι συγκεντρωμένοι φοιτητές που πρόκειται στο ΚΚΈ και σε άλλα κόμματα της Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Σόου με συλλήψεις

“Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα φροντίζει να επιβεβαιώνει πως υποδαυλίζει τη βία και τα επεισόδια. Αξημέρωτα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ, ενώ ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί δημόσια ότι οι φοιτητές θα εγκατέλειπαν το κτίριο σήμερα το πρωί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ, νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

“Ο κ. Χρυσοχοΐδης προτίμησε αντί για την προαναγγελθείσα ειρηνική αποχώρηση, να στήσει ένα σόου χολιγουντιανής παραγωγής με κομμένα κινητά τηλέφωνα, ελικόπτερα και drones να πετάνε πάνω από το ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και στους δημοσιογράφους να προσεγγίζουν τον χώρο ώστε να καταγράψουν τα γεγονότα”, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: “Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας αποτύχει στην πανδημία και την οικονομία, συνεχίζει να επενδύει στην καταστολή, τη βία και το διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει είναι αντί για ασφάλεια να εμπεδώνει κλίμα ανασφάλειας και κοινωνικής έντασης, μήπως και ξεχαστούν οι αποτυχίες του. Να είναι σίγουρος πως οι πολίτες δεν τις ξεχνούν, βιώνουν κάθε μέρα τα αποτελέσματά τους στο αποτυχημένο λοκντάουν 5 μηνών, στην κατάρρευση της οικονομίας, τα λουκέτα και τις απολύσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα