ΑΘΗΝΑ
20:39
|
08.05.2024
"Με προειδοποίησαν ότι αν πήγαινα εκεί δεν θα υπήρχαν επίσημες συνομιλίες κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου", αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον καταγγέλλει ότι δέχθηκε “πολιτικές πιέσεις” από τις πολωνικές αρχές προκειμένου να αποτρέψουν επικείμενη επίσκεψή του σε μία από τις free “ΛΟΑΤΚΙ ζώνες” της χώρας.


“Γνωστοποίησα στις πολωνικές αρχές ότι θα επισκεπτόμουν το Κράσνικ στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής μου στις αρχές της εβδομάδας”, εξήγησε ο γάλλος υπουργός στο δίκτυο France Inter, τονίζοντας ότι οι πολωνικές αρχές “δεν ήθελαν να πάω εκεί”. “Δεν υπήρξε φυσική απαγόρευση. Επρόκειτο για πολιτική πίεση” διευκρίνισε. “Με προειδοποίησαν ότι αν πήγαινα εκεί δεν θα υπήρχαν επίσημες συνομιλίες κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου”.


“Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με μία κυβέρνηση” συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι σοβαρότερο θέμα “είναι η ίδια η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα” και όχι οι πιέσεις που δέχτηκε ο ίδιος.


Σημειώνεται ότι, με την υποστήριξη της πολωνικής κυβέρνησης και τις ευλογίες Ορμπάν, δεκάδες κοινότητες της Πολωνίας ανακηρύχθηκαν σε “ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες”.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχει αναδειχθεί σε καυτό θέμα στη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκιστικό υπερσυντηρητικό Κόμμα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης (PiS) που πολεμά συστηματικά τους “ΛΟΑΤΚΙ”. Έτσι, τα LGBT άτομα που διαβιούν στις συγκεκριμενες περιοχές, βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο επιλογές: τη μετανάστευση ή την σιωπή.

Ο Κλεμάν Μπον, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι είναι ομοφυλόφιλος, τονίζοντας ότι “δεν έχει κανένα πρόβλημα να το πει”. Υπενθύμισε επίσης, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σήμερα απόφαση με την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση κηρύσσεται “ελεύθερη ζώνη” για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

“Δεν θα ήθελα να πουν κάποιοι ότι αντιτίθεμαι σε αυτές τις ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβλητικό να μου καταλογίσουν ότι δίνω αυτόν τον αγώνα για προσωπικά κίνητρα. Ως υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας, έχω την ευθύνη να μάχομαι για την ανεκτικότητα” είχε πει ο Κλεμάν σε παλαιότερη συνέντευξή του.

“Αν αποφάσισα να συνεχίσω την επίσκεψή μου στην Πολωνία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα άλλο θέμα – εξίσου σημαντικό στα μάτια μου – προέκυψε: αυτό του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση”, είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πολωνία έχει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους της ΕΕ για τις αμβλώσεις, αφού ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης λόγω εμβρυϊκών ανωμαλιών θεωρείται αντισυνταγματικός . Η ετυμηγορία πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η άμβλωση στην Πολωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί νόμιμα μόνο σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας και όταν κινδυνεύει η υγεία ή η ζωή της μητέρας. Οι γιατροί που αψηφούν το νόμο τιμωρούνται με φυλάκιση.

“Η Ευρώπη δεν παλεύει μόνο για τεχνικά θέματα”, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, “Είναι επίσης η ήπειρος των φιλελεύθερων δημοκρατιών όπου υπερασπιζόμαστε έντονα τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες”.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα