ΑΘΗΝΑ
03:17
|
17.01.2022
Ο Μεξικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν ασκηθεί καμία δίωξη σε όσες φεμινίστριες προκάλεσαν βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια της πορείας της 8ης Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ανακοίνωσε πως δεν ασκηθεί καμία δίωξη σε όσες φεμινίστριες προκάλεσαν βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όταν χιλιάδες διαδηλώτριες και δεκάδες συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Μεξικού για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας.

Ο Ομπραδόρ δήλωσε συγκεκριμένα πως οι αρχές δεν σκοπεύουν να καταδιώξουν όσες εκ των διαδηλωτριών προέβησαν σε βίαιες ενέργειες στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το Εθνικό Παλάτι, τόπο κατοικίας του προέδρου από το 2018.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι «υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες που υπερασπίζονται τον σκοπό της ισότητας, αυτό είναι θεμιτό και απόλυτα νόμιμο, αλλά υπάρχει μεγάλη διείσδυση ακραίων στοιχείων». «Δεν μπορώ να καταλάβω πως εκείνες που αντιστρατεύονται δικαίως τον σεξισμό καταφεύγουν σε πράξεις βίας» συμπλήρωσε ο κεντροαριστερός πολιτικός.

Κατά τη διάρκεια της δυναμικής πορείας της Δευτέρας τραυματίστηκαν 81 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 15 αστυνομικοί.

Εκπρόσωποι των γυναικείων οργανώσεων στο Μεξικό δηλώνουν ότι οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας είναι ο μόνος τρόπος για να ασχοληθεί το κράτος με τα προβλήματά τους και με τα αιτήματά τους. Οι γυναικείες οργανώσεις κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το θέμα των γυναικοκτονιών το εκμεταλλεύονται μικροπολιτικά οι αντίπαλοί του.

Δέον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τουλάχιστον 939 γυναίκες έπεσαν θύματα γυναικοκτονιών το 2020 στο Μεξικό.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Καναδάς «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ουκρανία»-Έκρυθμη κατάσταση

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Νετανιάχου: Διαπραγματεύσεις για τέλος της δίκης διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα