ΑΘΗΝΑ
03:28
|
19.04.2024
Το Perseverance μετέδωσε το πρώτο αρχείο με τον ηχο του ανέμου, όπως ακούγεται στον Άρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζοντας την εξερεύνησή του στον πλανήτη Άρη, το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA, μετέδωσε πίσω στη Γη το πρώτο αρχείο με τον ήχο του ανέμου, όπως ακούγεται στον “κόκκινο πλανήτη”. 

“Τα πράγματα ακούγονται ωραία εδώ. Ακούτε τους πρώτους ήχους του ανέμου όπως καταγράφονται από το μικρόφωνο της SuperCam”, γνωστοποιεί το Ρόβερ.

Το ίδιο εξηγεί ότι ο ρυθμικός ήχος που ακούγεται στο δεύτερο βίντεο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη δομή των πετρωμάτων που βρίσκονται γύρω του.

Σε tweet που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται ότι το ρομποτικό ρόβερ θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι μέχρι να βρεθεί σε ζώνη ερευνών που έχει πιστοποιηθεί από τους επιστήμονες.

To Perseverance, έφτασε στον Άρη πριν από 3 περίπου εβδομάδες αι ξεκίνησε να εξετάζει την επιφάνειά του. Σύμφωνα με τη NASA, το ρομποτικό υπερεξελιγμένο ρόβερ έχει ήδη διανύσει 70 μέτρα στο έδαφος του πλανήτη. 

To μη επανδρωμένο ρομπότ εδάφους (ρόβερ) Mars 2020 Perseverance (“Επιμονή”), θεωρείται το πιο προηγμένο αμερικανικό σκάφος που έχει αποσταλεί ποτέ από τη ΝΑΣΑ.

Tον περασμένο Ιούλιο είχαν ξεκινήσει συνολικά τρεις διαστημικές αποστολές με κατεύθυνση τον Κόκκινο Πλανήτη. Η αποστολή της NASA, η αρειανή αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η κινεζική διαστημική αποστολή Tianwen-1. 

Μέσα στον Φεβρουάριο και τα τρία ρομποτικά έφτασαν στον Άρη, σε μία σπάνια διαστημική συνάντηση των ΗΑΕ, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίγκορ Κουρτσάτοφ: Πέντε στοιχεία για τον Σοβιετικό ομόλογο του Οπενχάιμερ

Πέθανε ο Νομπελίστας φυσικός Πίτερ Χιγκς

Μελέτη γεννά ελπίδες για ανανέωση του ανοσοποιητικού συστήματος ηλικιωμένων

Ρωσικός πύραυλος Soyuz με 3 αστροναύτες εκτοξεύτηκε στον ISS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα