ΑΘΗΝΑ
22:18
|
04.10.2023
Το Perseverance μετέδωσε το πρώτο αρχείο με τον ηχο του ανέμου, όπως ακούγεται στον Άρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζοντας την εξερεύνησή του στον πλανήτη Άρη, το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA, μετέδωσε πίσω στη Γη το πρώτο αρχείο με τον ήχο του ανέμου, όπως ακούγεται στον “κόκκινο πλανήτη”. 

“Τα πράγματα ακούγονται ωραία εδώ. Ακούτε τους πρώτους ήχους του ανέμου όπως καταγράφονται από το μικρόφωνο της SuperCam”, γνωστοποιεί το Ρόβερ.

Το ίδιο εξηγεί ότι ο ρυθμικός ήχος που ακούγεται στο δεύτερο βίντεο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη δομή των πετρωμάτων που βρίσκονται γύρω του.

Σε tweet που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται ότι το ρομποτικό ρόβερ θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι μέχρι να βρεθεί σε ζώνη ερευνών που έχει πιστοποιηθεί από τους επιστήμονες.

To Perseverance, έφτασε στον Άρη πριν από 3 περίπου εβδομάδες αι ξεκίνησε να εξετάζει την επιφάνειά του. Σύμφωνα με τη NASA, το ρομποτικό υπερεξελιγμένο ρόβερ έχει ήδη διανύσει 70 μέτρα στο έδαφος του πλανήτη. 

To μη επανδρωμένο ρομπότ εδάφους (ρόβερ) Mars 2020 Perseverance (“Επιμονή”), θεωρείται το πιο προηγμένο αμερικανικό σκάφος που έχει αποσταλεί ποτέ από τη ΝΑΣΑ.

Tον περασμένο Ιούλιο είχαν ξεκινήσει συνολικά τρεις διαστημικές αποστολές με κατεύθυνση τον Κόκκινο Πλανήτη. Η αποστολή της NASA, η αρειανή αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η κινεζική διαστημική αποστολή Tianwen-1. 

Μέσα στον Φεβρουάριο και τα τρία ρομποτικά έφτασαν στον Άρη, σε μία σπάνια διαστημική συνάντηση των ΗΑΕ, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Νόμπελ Χημείας σε δυο Αμερικανούς και έναν Ρώσο

Νόμπελ Φυσικής 2023: Τιμήθηκαν οι Πιέρ Αγκοστινί, Φέρεντς Κράους και Αν Λ’Ουιγιέ

Το κινεζικό τηλεσκόπιο FAST ανακάλυψε 76 ιδιαίτερα πάλσαρ

Στα ίχνη τζελ τύπου Viagra από την αράχνη-μπανάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα